Доступність посилання

ТОП новини

Британія не дала Україні дозволу на використання Storm Shadow в операції у Курській області РФ – ЗМІ


Представник уряду зазначив, що Британія надає військову допомогу для підтримки права України на самооборону від незаконних нападів Росії
Представник уряду зазначив, що Британія надає військову допомогу для підтримки права України на самооборону від незаконних нападів Росії

Уряд Великої Британії не дав Україні дозволу на використання ракет Storm Shadow в рамках наступальної операції у Курській області РФ. Про це 12 серпня повідомило видання The Telegrap.

«Жодних змін не відбулося», – заявило джерело видання в уряді.

Представник уряду зазначив, що Британія надає військову допомогу для підтримки права України на самооборону від незаконних нападів Росії, відповідно до міжнародного гуманітарного права.

«Ми чітко усвідомлюємо, що обладнання, надане Великою Британією, призначене для захисту України», – додав він.

Під час візиту до Великої Британії минулого місяця Зеленський лобіював перед британським прем’єром Кіром Стармером зняття обмежень на використання боєприпасів, дальність дії яких становить близько 250 кілометрів.

Позиція щодо використання ракет Storm Shadow залежить не лише від уряду Великої Британії, оскільки ракети виробляються спільно з Францією, а це означає, що Париж також має право голосу щодо умов.

Київ також просив у Вашингтона дозволу на використання своїх ракет дальнього радіусу дії ATACMS під час Курської наступальної операції, але поки що також отримав відмову.

Україна хоче завдати ударів по аеродромах і логістичних центрах далеко за лінією фронту, які Москва використовує для зміцнення своїх позицій.

Читайте також: Чому США не дають бити ATACMS по Росії і коли будуть нові Patriot? Пояснює речник Пентагону

Українська армія увійшла на територію Курської області Росії 6 серпня. З цього моменту у регіоні тривають бої. Влада Курської, Брянської і Бєлгородської областей Росії запровадила режим контртерористичної операції на території регіонів.

Як заявив виконувач обов’язків губернатора Курської області РФ Олексій Смирнов, українські війська контролюють в області 28 населених пунктів і територію близько 480 квадратних кілометрів. При цьому головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський на нараді з президентом Володимиром Зеленським 12 серпня заявив, що під контролем ЗСУ на російській території перебуває близько тисячі квадратних кілометрів.

Форум

XS
SM
MD
LG