Доступність посилання

ТОП новини

Сотні військових РФ здалися в полон у Курській області – Зеленський


Зеленський зазначив, що всім військовополоненим гарантується гуманне ставлення
Зеленський зазначив, що всім військовополоненим гарантується гуманне ставлення

За час операції Збройних сил України у Курській області РФ вже сотні військових російської армії здалися в полон, сказав президент України Володимир Зеленський у відеозверненні 13 серпня.

Лідер України зазначив, що ЗСУ поповнюють обмінний фонд, а всім військовополоненим гарантується гуманне ставлення.

Також Зеленський повідомив, що обговорив із представниками Міністерства оборони та парламенту забезпечення український військових.

«Окремо обговорив із міністром оборони Умєровим, представниками Верховної Ради та Офісом, щоб для наших воїнів – для всіх захисників і захисниць, які виконують бойові завдання на території держави-агресора, – були гарантовано й швидко забезпечені всі виплати, премії та інші речі, які передбачені для фронту», – додав він.

Росія офіційно не заявляє про те, що їхні військові здаються в полон. Натомість у соцмережах неодноразово зʼявлялися відео де, як стверджується, російські військовополонені з Курської області.

Раніше, сьогодні, головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський розповів, що українські військові продовжують операцію на території Курської області РФ і за добу просунулися на окремих напрямках від одного до трьох кілометрів. За його словами, під контролем України 74 населені пункти у Курській області РФ.

12 серпня президент Володимир Зеленський і головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський вперше підтвердили проведення ЗСУ наступальної операції в Курській області Росії. На засіданні Ставки Сирський повідомив, що під контролем ЗСУ перебуває близько тисячі квадратних кілометрів території Російської Федерації.

Того ж дня виконувач обов’язків губернатора Курської області Росії Олексій Смирнов на нараді з президентом РФ Володимиром Путіним заявив, що під контролем Збройних сил України перебувають 28 населених пунктів регіону.

Президент РФ заявив, що йому тепер «зрозуміло, чому Україна відмовлялася від мирного плану врегулювання». На його думку, Україна «прагне покращення своїх переговорних позицій у майбутньому».

Українська армія, за даними російських ЗМІ, блогерів і представників влади, увійшла на територію Курської області Росії 6 серпня. Відтоді у регіоні тривають бої. Влада Курської, Брянської і Бєлгородської областей Росії запровадила режим контртерористичної операції на території регіонів.

У МЗС 13 серпня заявили, що Україна не зацікавлена в тому, щоб забирати територію в Курській області РФ, а хоче захистити життя українців і убезпечитись від російських ударів.

Форум

XS
SM
MD
LG