Доступність посилання

ТОП новини

«Якби я був президентом, сказав би Ірану, що розіб’ємо їх ущент» – реакція Трампа на погрози вбити його


Кандидат у президенти США Дональд Трамп виступає на передвиборчому мітингу в Північній Кароліні 25 вересня 2024 року
Кандидат у президенти США Дональд Трамп виступає на передвиборчому мітингу в Північній Кароліні 25 вересня 2024 року

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп прокоментував інформацію американської розвідки про те, що Іран погрожує вбити його. Трамп говорив про це на мітингу в штаті Північна Кароліна 25 вересня, повідомляє ABC News.

«Якби я був президентом, я сказав би країні, яка загрожує, в цьому випадку Ірану, що якщо ви зробите хоч щось, щоб нашкодити цій людині, ми розіб’ємо вщент ваші найбільші міста і взагалі країну. Ми розіб’ємо її вщент. Погроз більше не буде. Але зараз у нас немає такого керівництва, потрібних людей, потрібних лідерів», – заявив колишній президент, виступаючи перед своїми прихильниками.

Під час мітингу Трамп припустив, що обидва замахи на його життя, скоєні в липні та вересні, пов'язані з Іраном. «На моє життя було скоєно два замахи, про які ми знаємо, і вони можуть бути пов’язані з Іраном, а можуть і не бути. Але я точно не знаю», – сказав він.

Як зазначає ABC News, за даними джерел, перед першим замахом на Дональда Трампа, скоєному в липні на мітингу в Батлері, штат Пенсільванія, його охорону посилили, оскільки розвідка до заходу дізналася, що Іран готує замах на колишнього президента. При цьому, за словами джерел, ніщо не вказує на те, що Іран пов’язаний зі стрільцем у Батлері.

Дональд Трамп виступив із попередженням Ірану після того, як 24 вересня зустрівся зі співробітниками канцелярії директора Національної розвідки США. Представники розвідки не стали розкривати деталі розмови, а в штабі Трампа заявили, що на зустрічі обговорювали «реальні та конкретні погрози з боку Ірану вбити його в спробі дестабілізувати ситауцію та посіяти хаос у Сполучених Штатах».

ФБР розслідує два замахи на життя Дональда Трампа. Під час першого замаху, скоєного 13 липня в Батлері в Пенсильванії, 20-річний Томас Крукс поранив Трампа у вухо, один із учасників мітингу загинув, стрільця вбив снайпер. Другий замах стався 15 вересня у місті Палм-Біч у Флориді поряд із гольф-клубом, де перебував Трамп. Охорона помітила у кущах ствол вогнепальної зброї, після чого відкрила вогонь. Підозрюваний 58-річний Раян Рут намагався втекти, але його затримали.

Влада Ірану раніше погрожувала помститися Дональду Трампу за те, що він, перебуваючи на посаді президента, наказав убити командувача Корпусу вартових ісламської революції Ірану генерала Касема Сулеймані в січні 2020 року.

Форум

XS
SM
MD
LG