Доступність посилання

ТОП новини

Трампу повідомили про ймовірні загрози для нього з боку Ірану, кажуть у його штабі


Деталей про те, що це за загрози, немає
Деталей про те, що це за загрози, немає

Співробітники розвідки США 24 вересня поінформували кандидата у президенти від Республіканської партії Дональда Трампа про ймовірні загрози замаху на нього з боку Ірану, йдеться в заяві кампанії Трампа.

Там заявили: представники розвідки встановили, що загрози з боку Ірану «зросли за останні кілька місяців», і в США працюють над захистом Трампа і гарантуванням того, що це не вплине на вибори.

Деталей про те, що це за загрози, немає.

Раніше Іран заперечував звинувачення США у втручанні в американські справи. Постійне представництво Ірану при ООН у Нью-Йорку заяву кампанії Трампа не коментувало.

Читайте також: Спецслужби США вважають, що мережа RT схиляла американців до підтримки Трампа – Reuters

Минулого тижня ФБР й інші федеральні агентства США заявили, що іранські хакери надіслали особам, які були пов’язані з передвиборною кампанією президента Джо Байдена, електронні листи з уривком із викраденого непублічного матеріалу з кампанії колишнього президента Дональда Трампа.

Розвідувальне співтовариство США попередило, що Росія, Китай та Іран спробують вплинути на політику в США, щоб «просувати свої інтереси й підірвати американську демократію і становище Вашингтона у світі».

Виборці в США головуватимуть 5 листопада. Колишній президент Дональд Трамп є кандидатом від Республіканської партії, а нинішня віцепрезидентка Камала Гарріс є кандидаткою від Демократичної партії.

Байден був кандидатом від демократів до 21 липня, коли він оголосив про вихід із кампанії і підтримав Гарріс як свою заміну.

За даними федеральних агенцій США, хакери також намагалися атакувати акаунти електронної пошти Гарріс за допомогою фішингових атак, здійснених групою, підозрюваною у зв’язках з Корпусом вартових ісламської революції, елітним підрозділом збройних сил Ірану.

Форум

XS
SM
MD
LG