Доступність посилання

ТОП новини

Трамп подякував Секретній службі США після ймовірного замаху. Байден просить посилити захист


«Робота була виконана на високому рівні. Я дуже пишаюся тим, що я американець» – Трамп
«Робота була виконана на високому рівні. Я дуже пишаюся тим, що я американець» – Трамп

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп після ймовірного замаху на нього 15 вересня у міжнародному гольфклубі подякував Секретній службі за те, що він залишився у безпеці. Про це політик написав соцмережі Truth.

«Робота була виконана на високому рівні. Я дуже пишаюся тим, що я американець», – наголосив Трамп.

Президент США Джо Байден доручив забезпечити Секретну службу необхідними ресурсами для захисту кандидата в президенти.

«Я відчуваю полегшення, що колишній президент неушкоджений… Як я неодноразово говорив, у нашій країні немає місця політичному насильству чи будь-якому насильству, і я доручив своїй команді продовжувати забезпечувати, щоб Секретна служба мала всі ресурси, можливості та заходи захисту, необхідні для забезпечення безпеки колишнього президента», – йдеться в повідомленні Білого дому.

Раніше Федеральне бюро розслідувань США заявило, що розслідує стрілянину, яка сталася 15 вересня біля поля для гольфу у Вест-Палм-Біч, штат Флорида.

Співробітники правоохоронних органів повідомили, що агенти секретної служби, яка охороняє Трампа, помітили озброєного чоловіка в кущах поблизу поля для гольфу, недалеко від місця, де грав Трамп. Агенти зробила попереджувальні постріли, і підозрюваний втік, але згодом був затриманий. Влада припускає, що ця людина хотіла стріляти в Трампа

Трамп заявив, що він перебуває в безпеці й почувається добре.

У секретній службі США заявили, що проводять розслідування події.

Ймовірний замах на життя Трампа стався лише через два місяці після того, як у нього стріляли під час передвиборчого мітингу в Пенсильванії. Трамп був поранений у вухо після того, як, за даними слідства, на мітингу 13 липня по ньому відкрив вогонь житель Пенсильванії Томас Меттью Крукс. Підозрюваний, мотиви якого досі не зрозумілі, був застрелений. До цього він встиг убити одного з відвідувачів мітингу й поранити ще кількох.

Форум

XS
SM
MD
LG