Доступність посилання

ТОП новини

«Гра з вогнем має наслідки». У Кремлі прокоментували ймовірний замах на Трампа


За словами Пєскова, у Кремлі бачать «загострення обстановки» в США перед виборами, «зокрема, між політичними конкурентами»
За словами Пєскова, у Кремлі бачать «загострення обстановки» в США перед виборами, «зокрема, між політичними конкурентами»

У Кремлі стежать за інформацією, що надходить зі США, сказав, коментуючи повідомлення про ймовірну спробу замаху на кандидата в президенти Сполучених Штатів від Республіканської партії Дональда Трампа, речник президента Росії Дмитро Пєсков.

«Це не зовсім наша справа. Ми спостерігаємо за інформацією, яка надходить із США», – цитують його російські ЗМІ.

За словами Пєскова, у Кремлі бачать «загострення обстановки» в США перед виборами, «зокрема, між політичними конкурентами».

«Ми уважно спостерігаємо, але жодним чином не втручаємося», – сказав Пєсков.

Речник Кремля також заявив, що «великою проблемою і головним болем» для спецслужб США має бути встановлення можливих зв’язків підозрюваного з Україною.

«Тут треба думати не нам, а спеціальним службам США. У будь-якому випадку гра з вогнем має свої наслідки», – сказав речник Володимира Путіна, ймовірно, натякаючи на підтримку Сполученими Штатами України у війні з Росією.

У Центрі протидії дезінформації РНБО України заявили, що Росія використовує черговий ймовірний замах на Трампа проти України.

«Цей інцидент вже стає темою для російської пропаганди. Ворог в подальшому запускатиме низку конспірологічних теорій про «український слід». Звісно ж, все це – брехня. Але інформаційне протистояння – складова війни», – написав у телеграмі керівник Центру протидії дезінформації РНБО Андрій Коваленко.

Напередодні Федеральне бюро розслідувань США заявило, що розслідує стрілянину, яка сталася 15 вересня біля поля для гольфу у Вест-Палм-Біч, штат Флорида, де в цей момент перебував колишній президент, кандидат у президенти США від республіканців Дональд Трамп, як запобігання ймовірній спробі замаху на політика.

Підозрюваного затримали. Офіційно про його особу не повідомляють, проте американські ЗМІ (CNN, Fox News, CBS News і New York Times) ідентифікували його як 58-річного Раяна Рута з Гаваїв, посилаючись на неназваних представників правоохоронних органів.

Згідно з даними ЗМІ, Рут – будівельник, за яким числяться кілька правопорушень. За повідомленнями, кілька років тому він переїхав на Гаваї з Північної Кароліни і висловив підтримку демократам й Україні на своїх сторінках у соціальних мережах, зокрема намагаючись зібрати гроші на оборону України і залучити добровольців для участі у війні проти Росії на боці України.

Публікації в медіа також показали, що Рут, схоже, раніше був прихильником Трампа, який розчарувався в 45-му президенті США.

Мотиви дій підозрюваного невідомі.

В електронному листі своїм прихильникам Дональд Трамп підтвердив, що він у безпеці, почувається добре і «ніколи не здасться».

Суперниця Дональда Трампа у боротьбі за президентство віцепрезидентка Камала Гарріс виступила із заявою, в якій наголосила, що «в Америці немає місця насильству». Президент Джо Байден наказав виділити всі необхідні ресурси, щоб гарантувати безпеку колишнього президента.

У відомстві місцевого шерифа повідомили, що внаслідок нинішнього інциденту ніхто не постраждав.

Ймовірний замах на життя Трампа стався лише через два місяці після того, як у нього стріляли під час передвиборчого мітингу в Пенсильванії. Трамп був поранений у вухо після того, як, за даними слідства, на мітингу 13 липня по ньому відкрив вогонь житель Пенсильванії Томас Меттью Крукс. Підозрюваний, мотиви якого досі не зрозумілі, був застрелений. До цього він встиг убити одного з відвідувачів мітингу й поранити ще кількох.

Форум

XS
SM
MD
LG