Доступність посилання

ТОП новини

Росія «може завершити цей конфлікт просто зараз» – Стармер про слова Путіна щодо участі НАТО в російсько-українській війні


Прем’єр-міністр Великої Британії Кір Стармер
Прем’єр-міністр Великої Британії Кір Стармер

Прем’єр-міністр Великої Британії Кір Стармер прокоментував заяву президента РФ Володимира Путіна, що застосування західної далекобійної зброї на території Росії стане прямою участю країн НАТО у війні.

«Росія розпочала цей конфлікт. Росія незаконно вторглася на територію України. Росія може припинити цей конфлікт зараз. Україна має право на самооборону, і ми, очевидно, повністю підтримуємо право України на самооборону – ми надаємо можливості для навчання», – наводить слова Стармера телеканал Sky News.

Британський прем’єр додав, що Лондон «не прагне конфлікту з Росією». «Це в жодному разі не є нашим наміром», – указав він.

11 вересня газета The Guardian повідомила, що Велика Британія ухвалила рішення дозволити Україні використовувати крилаті ракети Storm Shadow для ударів по цілях на території Росії. Офіційно про це не повідомлялося.

Президент РФ Володимир Путін після цього заявив, що завдавання Україною ударів високоточною західною зброєю по території Росії означатиме, що країни НАТО безпосередньо беруть участь у війні. За його словами, самі ЗСУ неспроможні завдавати таких ударів, це може статися лише з використанням даних із супутників НАТО, яких Україна нібито не має. Крім того, твердить Путін, лише військовослужбовці альянсу «можуть вносити польотні завдання до цих ракетних систем».

Форум

XS
SM
MD
LG