Доступність посилання

ТОП новини

«Червоні лінії» Путіна вже не такі гарячі: як дозвіл Заходу бити по РФ може змінити війну?


Про скасування обмежень в застосуванні своєї зброї по РФ після Великої Британії задумуються і в США
Про скасування обмежень в застосуванні своєї зброї по РФ після Великої Британії задумуються і в США
  • Захід переходить до рішучих дій?

Влада Великої Британії ухвалила рішення дозволити Україні завдавати ударів по військових цілях в Росії ракетами Storm Shadow, повідомляє британське видання The Guardian із посиланням на джерела в уряді.

Про ймовірне скасування обмежень у цьому питанні задумуються і в США.

Зрештою, cпільний візит Держсекретаря США Ентоні Блінкена і очільника МЗС Великої Британії Девіда Леммі до Києва 11 вересня не відбувся б, якби не було позитивного рішення щодо Storm Shadow, пише The Guardian.

Питання дозволу Штатів на застосування Україною далекобійних ракет для ударів по території Росії стосується ракет, які мають радіус ураження до 300 км, зокрема ATACMS. Президент Володимир Зеленський вже неодноразово звертався до адміністрації президента Джо Байдена з проханням дозволити використовувати їх.

Пізно чи ні українські союзники можуть розв’язати Києву руки щодо ударів по Москві. Як Путін може відреагувати на перехід цієї «червоної лінії»?

Як дозвіл бити по РФ загалом змінить хід війни?

  • Покровськ без води – що робити людям?

Голова Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін повідомив у своєму телеграм-каналі, що російські війська перебили водопостачання до Покровська. Місто залишилось без води.

Внаслідок бойових дій зупинена робота модульної фільтрувальної станції, завдяки якій останнім часом Покровськ отримував воду. Фахівці працюють над усуненням проблеми, але відновити роботу станції наразі неможливо, каже місцева влада.

«У громаді організовано підвезення питної води і встановлено вісім установок зворотного осмосу, з яких люди можуть набирати воду безкоштовно», – повідомив Філашкін. Але закликає місцевих мешканців евакуюватися, бо «ситуація складна і найближчим часом кращою не стане».

Яке зараз життя у місті, окупацію якого Росія ставить одним з головних завдань найближчим часом?

Про це дивіться у програмі «Свобода Live» на @Радіо Свобода:

Форум

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG