Доступність посилання

ТОП новини

Верховний суд Венесуели визнав Мадуро президентом


Агентства називають Верховний суд лояльним до уряду Ніколаса Мадуро.
Агентства називають Верховний суд лояльним до уряду Ніколаса Мадуро.

Верховний суд Венесуели підтвердив заяви президента Ніколаса Мадуро про його перемогу на останніх президентських виборах та офіційно оголосив його переможцем. Про це повідомляє Associated Press.

Після виборів у Венесуелі спалахнули протести, в ході яких заарештували близько 2400 осіб, понад 20 людей загинули. Їхні учасники звинувачують Ніколаса Мадуро, який за офіційними даними переміг з невеликим відривом, у фальсифікації результатів. Представники опозиції наполягають, що на виборах переміг Едмундо Гонсалес із результатом більш ніж 70% голосів. Це твердження ґрунтується, зокрема, на даних екзитполів, опублікованих в Інтернеті.

Верховний суд також погодився із твердженнями про те, що кібератака затримала підрахунок голосів у ніч виборів та публікацію деталізованих результатів. Докази того, що така кібератака мала місце, не надано. Агентства називають Верховний суд лояльним до уряду Мадуро.

Опозиційний кандидат Едмундо Гонсалес відреагував на це судове рішення, опублікувавши в соцмережі Х зображення з написом «недійсне».

Читайте також: «Мадуро калькує Путіна». Чи піде Венесуела війною на Гаяну і до чого тут Україна?

Дев’ять держав Латинської Америки, серед яких Аргентина, Коста-Ріка, Панама, Парагвай, Еквадор засумнівалися у перемозі Мадуро, закликали переглянути підсумки виборів. США назвали переможцем виборів Едмунда Гонсалеса.

Форум

XS
SM
MD
LG