Доступність посилання

ТОП новини

В «Укрзалізниці» показали приїзд Моді до Києва


Президент України Володимир Зеленський і прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді під час саміту лідерів G7 у Хіросімі, Японія, 20 травня 2023 року
Президент України Володимир Зеленський і прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді під час саміту лідерів G7 у Хіросімі, Японія, 20 травня 2023 року

Прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді вранці 23 серпня прибув зі своїм першим візитом до України. «Укрзалізниця» в своїх соцмережах оприлюднила відео прибуття Моді до Києва потягом.

«Вперше в історії двосторонніх відносин наших країн до України особисто завітав прем’єр-міністр Індії. Перед візитом до Києва поїздом «Укрзалізниці» Нарендра Моді назвав Індію «другом і партнером» України і висловив сподівання на «швидке відновлення миру» і поглиблення «індійсько-української дружби», – йдеться в повідомленні.

Перед поїздкою, 21 серпня Моді висловив сподівання на «якнайшвидше відновлення миру і стабільності в регіоні».

Це – перший візит Моді в Україну, і він заявив, що обговорить з президентом Володимиром Зеленським «перспективи мирного врегулювання конфлікту в Україні», а також «поглиблення індійсько-української дружби».

«Приїхав до Києва сьогодні вранці. Індійська громада дуже тепло зустріла», – написав Моді в повідомленні на X і додав фото зустрічі з членами індійської громади в Україні.

Напередодні прем’єр Індії перебував у Польщі, заявивши, що ситуація в Україні викликає серйозне занепокоєння, й Індія в дипломатичний спосіб сприятиме закінченню війни.

8 і 9 липня премʼєр Індії Моді був із візитом у Росії. За інформацією індійських ЗМІ, він домовився з російським лідером Володимиром Путіним щодо звільнення з російської армії громадян Індії, яких обманом відправили на війну проти України.

Візит Моді до Москви розкритикував президент України Володимир Зеленський. Зранку 9 липня український лідер заявив, що «це величезне розчарування і нищівний удар по мирних зусиллях – бачити, як лідер найбільшої демократії світу обіймається із найкривавішим злочинцем у світі в Москві у такий день» (маючи на увазі комбіновану ракетну атаку 8 липня, ціллю якої, зокрема, стала дитяча лікарня «Охматдит»).

Індія не підписала декларацію за підсумками саміту миру у Швейцарії, організованому Україною.

Читайте також: Моді розповів Путіну, що «війна – це не рішення»

Форум

XS
SM
MD
LG