Доступність посилання

ТОП новини

РФ оголосила в розшук журналістів, які знімали репортажі в Курській області


Наслідки боїв у місті Суджа в Курській області, яке вже понад місяць перебуває під контролем ЗСУ
Наслідки боїв у місті Суджа в Курській області, яке вже понад місяць перебуває під контролем ЗСУ

Міністерство внутрішніх справ Росії оголосило в розшук сімох іноземних журналістів, які знімали репортажі з частини Курської області, зайнятої українськими військовими. На картки в базі відомства звернула увагу «Медіазона».

У розшук оголошені журналіст Deutsche Welle Ніколас Коноллі, журналіст американського каналу CNN Нік Пейтон, кореспонденти італійського телеканалу RAI Стефані Баттістіні та Сімоні Трайні, а також українські журналістки Наталія Нагорна, Діана Буцко та Олеся Боровик.

Російська влада звинувачує їх у незаконному перетині кордону.

Збройні сили України увійшли до Курської області вранці 6 серпня 2024 року. Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський 27 серпня говорив, що українська армія контролює 1294 квадратні метри та 100 населених пунктів у Курській області Росії. 12 вересня президент Володимир Зеленський підтвердив, що російські війська розпочали контрнаступ у Курській області.

Міністерство оборони Росії заявило 12 вересня, що російські війська повернули під контроль 10 населених пунктів у Курській області, незалежного підтвердження ці дані не мають.

Форум

XS
SM
MD
LG