Доступність посилання

ТОП новини

«Це за нашим планом» – Зеленський про контрнаступ сил РФ у Курській області


Президент України Володимир Зеленський
Президент України Володимир Зеленський

Президент України Володимир Зеленський назвав очікуваним контрнаступ російських військових у Курській області РФ, частину якої контролюють Збройні сили України.

«Росіяни почали контрнаступальні дії. Це йде за нашим українським планом», – сказав він на спільній пресконференції з литовським колегою Гітанасом Науседою в Києві 12 вересня.

Раніше цього тижня український OSINT-ресурс DeepState повідомив про погіршення ситуації на лівому (західному) фланзі українського угруповання, яке контролює частину Курської області РФ.

За даними дослідників, російські військові «розпочали активні штурмові дії, переправивши бронетехніку спочатку через Сейм, а потім і через дрібніші річки». Ще один удар відбувся з Коренєво, яке втратили нещодавно, на Снагость, ідеться в повідомленні.

Українські офіційні ресурси про зміну ситуації в Курській області наразі не повідомляли.

За час наступу ЗСУ в Курській області Росії Київ заявив, що отримав контроль над понад 1200 кілометрами російської території.

Раніше повідомлялося, що операція мала на меті покращити позицію Києва у разі мирних переговорів. Аналітики також припускають, що операція спрямована на те, щоб донести до росіян серйозність неспровокованого вторгнення в Україну.

Це стало першим іноземним вторгненням на територію Росії з часів Другої світової війни.

Форум

XS
SM
MD
LG