Доступність посилання

ТОП новини

ДСНС: на Полтавщині через масштабну лісову пожежу евакуювали жителів села Собківка


У Полтавській області через масштабну лісову пожежу евакуювали жителів села Собківка Новосанжарської селищної громади (фото архівне)
У Полтавській області через масштабну лісову пожежу евакуювали жителів села Собківка Новосанжарської селищної громади (фото архівне)

У Полтавській області через масштабну лісову пожежу евакуювали жителів села Собківка Новосанжарської селищної громади, йдеться в повідомленні Державної служби з надзвичайних ситуацій.

«Через пориви вітру виникла пожежа у 2 приватних будинках і 3 господарчих спорудах у с. Балівка. Також загорілося 3 житлові будинки та 4 господарчі споруди у с. Собківка – звідти евакуйовано 6 жителів», – кажуть рятувальники.

У ДСНС зазначили, що інформація щодо додатково пошкоджених домоволодінь та споруд уточнюється.

У відомстві також нагадали, що загальна площа пройдена вогнем – близько 680 га. Горить суха трава та лісова підстилка на площі близько 70 га.

Раніше, 7 вересня, у Міндовкілля повідомили, що триває гасіння пожеж в Чорнобильській зоні, вогонь пройшов понад 2600 га. Відомство зазначає, що через ситуацію в зоні відчуження посилений контроль за радіаційною ситуацією. Зараз загрози об’єктам критичної інфраструктури в регіоні немає, радіаційний фон у нормі.

Київська міська державна адміністрація вранці 7 вересня повідомляла про середній рівень забрудненості атмосферного повітря в столиці, радіаційний фон у всьому місті в нормі.

Форум

XS
SM
MD
LG