Доступність посилання

ТОП новини

Україна запропонувала допомогу в подоланні наслідків повеней шести країнам – Зеленський


Володимир Зеленський доручив міністру закордонних справ України Андрію Сибізі «запропонувати сусіднім країнам допомогу в ліквідації наслідків повені через екстремальні опади»
Володимир Зеленський доручив міністру закордонних справ України Андрію Сибізі «запропонувати сусіднім країнам допомогу в ліквідації наслідків повені через екстремальні опади»

Президент України Володимир Зеленський доручив міністру закордонних справ України Андрію Сибізі «запропонувати сусіднім країнам допомогу в ліквідації наслідків повені через екстремальні опади».

«Є, на жаль, критичні ситуації і в країнах-сусідах – через ці екстремальні опади. За моїм дорученням міністр закордонних справ України Андрій Сибіга запропонував відповідним країнам нашої частини Європи допомогу рятувальників ДСНС України», – наголосив Зеленський у вечірньому зверненні 15 вересня.

Міністр закордонних справ Андрій Сибіга зазначив, що допомогу запропонували Молдові, Польщі, Румунії, Словаччині, Угорщині та Чехії.

«Україна солідарна із сусідами, які потерпають від руйнівних повеней. На доручення президента Зеленського та за координації Дениса Шмигаля ми запропонували Молдові, Польщі, Румунії, Словаччині, Угорщині та Чехії відправити підрозділи ДСНС України для допомоги у подоланні лиха», – написав Сибіга.

У Центральній Європі вирує негода. Через катастрофічну повінь і вітер у Чехії сотні тисяч людей залишились без світла, висока вода почала руйнувати будинки.

«Укрзалізниця» повідомила, що через повені у Польщі та Чехії залізничні оператори обох країн тимчасово скасували низку рейсів.

У невеликому польському місті Строне-Шльонські Нижньосілезького воєводства внаслідок повені була пошкоджена дамба на річці Моравка, у результаті місто фактично опинилось під водою.

У Румунії повінь забрала життя чотирьох людей. В Австрії уся федеральна земля Нижня Австрія оголошена зоною лиха, під час ліквідації наслідків повені у цій землі загинув пожежник.

15 вересня в Польщі знайшли вже другого загиблого внаслідок повені. Тіло 42-річного чоловіка виявили в гирлі річки у Бєльсько-Бяла. За даними ЗМІ причина смерті – утоплення.

Через масштабну повінь Польща звертатиметься за допомогою до ЄС.

Прем’єр-міністр країни Дональд Туск згодом повідомив, що Україна запропонувала свою допомогу у боротьбі з наслідками негоди.

Голова Ради міністрів Польщі Дональд Туск розпорядився запровадити в постраждалих від повені регіонах країни стан стихійного лиха.

Форум

XS
SM
MD
LG