Доступність посилання

ТОП новини

У Пентагоні відреагували на втрату F-16 Україною


У Пентагоні знають про втрату Україною першого винищувача F-16, але допомоги у розслідуванні інциденту не надає, каже Сабріна Сінгх
У Пентагоні знають про втрату Україною першого винищувача F-16, але допомоги у розслідуванні інциденту не надає, каже Сабріна Сінгх

У Пентагоні знають про втрату Україною першого винищувача F-16, але допомоги у розслідуванні інциденту не надають, йдеться в заяві заступниці прессекретаря американського відомства Сабріни Сінгх.

«Я бачила повідомлення, однак не маю інформації про надання допомоги (у розслідуванні інциденту – ред.) з нашого боку або запитів про неї з боку України», – повідомила вона.

Сінгх також наголосила, що «лише українська сторона може коментувати питання катастрофи, і Пентагон не підтверджує інформацію про причини аварії».

Заступниця прессекретаря Пентагону акцентувала, що «США не коментують деталі інциденту чи подробиці щодо можливого електронного обладнання на борту винищувачів», і закликала звертатися за коментарями безпосередньо до України.

Вона також відмовилася говорити про кількість F-16, які вже перебувають в Україні або плануються до відправлення, назвавши це «питанням оперативної безпеки».

«Я не буду вдаватися в деталі щодо кількості F-16 в Україні. Це питання для української сторони», – наголосила Сінгх.

Раніше Повітряні сили ЗСУ повідомили, що 26 серпня під час відбиття російського масованого удару загинув льотчик Олексій Месь. Під час повітряного бою він знищив три крилаті ракети та один ударний БПЛА. У відомстві не уточнювали, яким літаком керував пілот.

До цього американське видання The Wall Street Journal (WSJ), посилаючись на чиновника США написало, що український винищувач F-16 був знищений в авіакатастрофі в понеділок.

За попередніми даними, літак не був збитий ворожим вогнем, хоча інцидент стався під час масованого ракетного обстрілу з боку Росії в понеділок 26 серпня, сказав чиновник. Швидше за все, катастрофа сталася в результаті помилки пілота, йдеться у матеріалі.

Видання CNN повідомляло за даними джерел, що Збройні сили України не вважають, що причиною інциденту була помилка пілота. Розслідування катастрофи триває, і до участі в ньому будуть запрошені міжнародні експерти.

До цього Зеленський заявив, що Україна вперше застосувала винищувачі в бою, щоб збити російські ракети під час масованої атаки Росії.

У Генеральному штабі Збройних сил України підтвердили, що під час відбиття ракетного удару з боку РФ по території України, зазнав катастрофи винищувач F-16.

Форум

XS
SM
MD
LG