Доступність посилання

ТОП новини

Повітряні сили: вночі ППО збила 12 ударних російських дронів, ще чотири впали самі


Ілюстраційне фото. Мобільні групи ППО відбивають нічну атаку російських безпілотників, Херсон, липень 2024 року
Ілюстраційне фото. Мобільні групи ППО відбивають нічну атаку російських безпілотників, Херсон, липень 2024 року

Російські війська протягом ночі атакували Україну балістичною ракетою «Іскандер-М» з Криму та 18 безпілотниками Shahed-131/136, повідомляє командування Повітряних сил вранці 30 серпня.

Ударні дрони запускали з районів Приморсько-Ахтарська та Курська.

«Залучалась авіація, зенітні ракетні війська, РЕБ та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України. В результаті протиповітряного бою збито 12 ударних БпЛА «Shahed-131/136», чотири – локаційно втрачені (упали самостійно)», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Російські військові атакували промисловий обʼєкт на Полтавщині – ОВА

Протиповітряна оборона працювала у Вінницькій, Миколаївській, Дніпропетровській, Херсонській та Сумській областях, додають Повітряні сили.

Сили РФ регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

Форум

XS
SM
MD
LG