Доступність посилання

ТОП новини

Угорська компанія MOL повідомила про угоду для постачання нафти з РФ – через територію України


Постачання російської нафти, фото ілюстративне
Постачання російської нафти, фото ілюстративне

Угорська енергетична компанія MOL повідомила, що досягла угоди, яка забезпечить продовження постачання російської сирої нафти по трубопроводу, що проходить через територію України, повідомляє Bloomberg 9 вересня.

Оголошення від будапештської компанії в понеділок було зроблено після того, як Україна в червні фактично заборонила ПАТ «Лукойл» продовжувати використовувати її як транзитну країну – у відповідь на повномасштабне вторгнення Росії в лютому 2022 року.

Згідно з угодою MOL, яка контролює нафтопереробні заводи в Угорщині та Словаччині, перебирає на себе постачання сирої нафти на білорусько-українському кордоні з 9 вересня.

«Нова домовленість забезпечує стале рішення для транспортування сирої нафти по трубопроводу «Дружба», — сказав виконавчий віцепрезидент MOL Габріель Сабо, маючи на увазі трубопровід, який з’єднує Росію та Угорщину через територію Україну.

У повідомленні не уточнюється, яка компанія чи компанії здійснюватимуть поставки. Також у повідомленні не вказано, що влада України надала згоду на транспортування нафти якійсь іншій компанії – після запровадження санкцій проти «Лукойла».

Угорщина та Словаччина є країнами, які отримали тимчасові винятки з енергетичних санкцій Європейського союзу проти Росії. Після того, як Україна посилила санкції проти «Лукойла», Угорщина та Словаччина отримували сиру нафту через таких виробників, як ПАТ «Татнафта».

Форум

XS
SM
MD
LG