Доступність посилання

ТОП новини

Міністр охорони здоров’я Ляшко не йде у відставку через МСЕК


Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко
Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко

Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко заявив на пресконференції в Києві 23 жовтня, що не має наміру подавати у відставку через ситуацію навколо роботи медико-соціальних експертних комісій.

«Заяву написати простіше, ніж реформувати МСЕКи», – сказав Ляшко на запитання, чи відчуває він політичну відповідальність за скандали у цих комісіях. Мнінстр вказав, що «його немає у вертикалі МСЕК», він не призначає та не звільняє очільників комісій, а МОЗ є регулятором.

Віктор Ляшко вказав, що він як міністр призначає очільника Центральної медико-соціальної експертної комісії, і її очільника було звільнено.

«Потенційно ми розраховували пізніше запустити (реформу МСЕК). Зараз через те, що викрили правоохоронні органи, ми побачили, що треба пришвидшувати нашу роботу, і за ці два місяці буде надолужене все те, що розраховували реалізувати в 2025 році. Політичні рішення прийнято, я думаю, що все нам вдасться», – сказав міністр охорони здоров’я.

МСЕК в Україні ліквідують після серії корупційних скандалів через фальшиві довідки про інвалідність. На тлі цих подій 22 жовтня подав у відставку генпрокурор Андрій Костін, у відомстві якого виявилися десятки осіб з інвалідністю на високих посадах. Президент України Володимир Зеленський анонсував перевірку всіх чиновників, які мають інвалідність.

Форум

XS
SM
MD
LG