Доступність посилання

ТОП новини

Спікер парламенту Стефанчук прокоментував чутки про родинні зв’язки з керівницею МСЕК Крупою


Раніше журналіст Юрій Ніколов писав, що батько Руслана Стефанчука (на фото) якийсь час очолював міську лікарню в Хмельницькому
Раніше журналіст Юрій Ніколов писав, що батько Руслана Стефанчука (на фото) якийсь час очолював міську лікарню в Хмельницькому

Голова Верховної Ради ексклюзивно у коментарі для Радіо Свобода заперечив інформацію від журналістів, що він може мати далекі родинні зв’язки із раніше затриманою керівницею Хмельницької МСЕК Тетяною Крупою.

«Я не хотів би, щоб журналісти розкачували, що це Хмельниччина, якийсь такий особливий регіон. Я думаю, що такі негідники є в кожному регіоні України. Що стосується пані Крупи і всього іншого, то ті антикорупціонери, які почали розганяти плітки про нібито якісь мої зв’язки з пані Крупою, вони вже зняли ці коментарі, тому що без доказової інформації розганяти не можна. Не знаю про будь-які родинні, кумівські, свояцькі чи будь-які інші відносини, які можуть бути в моєї родини з тими негідниками, які це робили в Україні», – заявив Стефанчук.

Читайте також: Зеленський затвердив рішення РНБО, яке передбачає ліквідацію МСЕК з наступного року

Раніше журналіст Юрій Ніколов писав, що батько Руслана Стефанчука якийсь час очолював міську лікарню в Хмельницькому. Також Ніколов зазначав, що є чутки, мовляв, Тетяна Крупа «є якоюсь далекою родичкою Руслана Стефанчука». Зрештою, і сам Ніколов прибрав ці рядки зі свого допису, аргументувавши недостовірністю чуток.

Крім того, на фоні затримання керівниці Хмельницької МСЕК – депутатки облради від «Слуги народу», яка на посаді могла незаконно збагатитися, Стефанчук зазначив:

«У чому відмінність партії «Слуги народу»? Ми ніколи не будемо захищати негідника, якщо він вчив злочин. І ми вважаємо, що кожен негідник, який вчинив злочин, повинен понести покарання відповідно до чинного законодавства».

Читайте також: Костін звільнив керівника Хмельницької облпрокуратури після повідомлень щодо масового оформлення інвалідності

Раніше 22 жовтня президент Володимир Зеленський повідомив про засідання РНБО щодо ситуації з МСЕК і зловживаннями посадовців із отриманням інвалідності.

Правоохоронці 5 жовтня затримали та повідомили про підозру в незаконному збагачені керівниці Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи (МСЕК). Згодом суд взяв підозрювану під варту з альтернативою внесення застави у сумі 500 мільйонів гривень.

Згідно з даними сайту Хмельницької обласної ради – МСЕК області очолює депутатка міської ради від фракції «Слуга народу» Тетяна Крупа. Її публічних коментарів щодо справи наразі немає.

Однак її адвокатка Анжеліка Моісєєва в коментарі для «Українських новин» заявила, що подала апеляційну скаргу рішення суду першої інстанції. За її словами, рішення про тримання під вартою з альтернативою внесення застави в розмірі 500 мільйонів гривень порушує «принципи пропорційності та справедливості, закріплені в національному законодавстві та міжнародних правових актах», а вина Тетяни Крупи ще не доведена.

Форум

XS
SM
MD
LG