Доступність посилання

ТОП новини

У Курській області Росії оголосили надзвичайну ситуацію – в.о. губернатора


Пошкоджений будинок у місті Суджа Курської області, Росія, 6 серпня 2024 року
Пошкоджений будинок у місті Суджа Курської області, Росія, 6 серпня 2024 року

У Курській області Росії 7 серпня оголосили надзвичайну ситуацію, повідомив виконувач обов’язків губернатора регіону Олексій Смирнов.

«У Курській області зберігається складна оперативна ситуація у прикордонних районах. Для ліквідації наслідків заходу на територію регіону ворожих сил ухвалив рішення щодо запровадження з 7 серпня надзвичайної ситуації на території Курської області», – написав він у телеграмі.

6 серпня російська місцева влада заявила про спробу прориву кордону в Суджанському і Кореневському районах Курської області РФ. Міноборони РФ звинуватило українських військових в атаці російських позицій у Курській області РФ.

7 серпня начальник Генерального штабу Збройних сил РФ Валерій Герасимов, доповідаючи на нараді російському президенту Володимиру Путіну, заявив, що просування українських військових вглиб у Курській області РФ зупинене. За його словами, російські силовики нібито знищують «противника в районах, які розташовані безпосередньо біля кордону».

Водночас російські телеграм-канали пишуть, що бої розпочалися вже на території міста Суджа Курської області, яке розташоване приблизно за 10 кілометрів від кордону. Раніше з’явилися непідтверджені повідомлення про те, що місто перебуває під контролем ЗСУ або, за іншою версією, «в оперативному оточенні».

В.о. губернатора Смирнов 7 серпня заявив, що з прикордонних областей Росії евакуювали близько 600 осіб.

Путін, коментуючи ситуацію у Курській області РФ, звинуватив Київ у «масштабній провокації».

Українська сторона російські заяви поки що не коментувала.

На тлі повідомлень про події у Курській області РФ дещо зменшилась кількість боїв на фронті. За даними Генштабу ЗСУ, станом на 16:00 7 серпня їх було 54.

Читайте також: Воїни СБУ підбили російський вертоліт Мі-28 з допомогою FPV-дрона – джерела

Форум

XS
SM
MD
LG