Доступність посилання

ТОП новини

У ISW проаналізували повідомлення з Росії щодо спроб прориву кордону у Курській області


Пошкодження в місті Суджа внаслідок обстрілу 6 серпня 2024 року у Курській області Росії
Пошкодження в місті Суджа внаслідок обстрілу 6 серпня 2024 року у Курській області Росії

У Міноборони Росії стверджують, що під час рейдів у Курській області російські війська знищили 16 українських бронемашин і що російські війська завдали ударів у відповідь у Сумській області, хоча більшість пошкоджень, показаних на кадрах російськими блогерами, здається є результатом звичайних обстрілів і не вказують на те, що в цьому районі була наземна операція. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Зазначається, що Міністерство оборони РФ і Федеральна служба безпеки (ФСБ) 6 серпня заявили, що російські прикордонники та співробітники ФСБ відбили кілька рейдів з боку України, яка задіяла танки та бронетехніку приблизно в один батальйон поблизу Миколаєво-Даріно та Олешні Курської області.

«Геолокаційні кадри, опубліковані 6 серпня, показують пошкоджену та покинуту бронетехніку приблизно за сім кілометрів на північ від міжнародного кордону на захід від Любимівки Курської області; Російські джерела стверджували, що на кадрах зображені українські машини, але ISW не може підтвердити, чи є ця бронетехніка російською, українською чи обох»,– пишуть аналітики.

Читайте також: Українські військові збили над Сумщиною російський гелікоптер – ОВА

Виконувач обов’язків губернатора Курської області Олексій Смирнов і кілька російських мілблогерів попередили, що в прикордонних районах Суджанського і Кореневського районів Курської області тривають бої, всупереч повідомленням російського МО і ФСБ, додали в ISW.

6 серпня російська місцева влада заявила про спробу прориву кордону в Суджанському і Кореневському районах Курської області РФ. Міноборони РФ звинуватило українських військових в атаці російських позицій у Курській області РФ.

Українська сторона на ці заяви не реагувала.

Форум

XS
SM
MD
LG