Доступність посилання

ТОП новини

Зеленський подякував українським військовим всюди, де «триває захист від наступальних операцій окупанта»


Володимир Зеленський додав, що важливо й надалі знищувати противника – «саме так влучно, як наші воїни вміють, і саме так ефективно, як дає результат».
Володимир Зеленський додав, що важливо й надалі знищувати противника – «саме так влучно, як наші воїни вміють, і саме так ефективно, як дає результат».

Президент України Володимир Зеленський подякував українським військовим всюди, де «триває захист від наступальних операцій окупанта».

«Перше – вдячність усім нашим воїнам, кожному бойовому підрозділу за хоробрість. Справді сильним, усім, хто дійсно служить Україні. Це стосується і лінії фронту – Покровський напрямок, Торецький, Лиманський, Харківщина. І всюди, де триває наш захист від наступальних операцій окупанта», – сказав він у своєму відеозверненні.

Зеленський додав, що важливо й надалі знищувати противника – «саме так влучно, як наші воїни вміють, і саме так ефективно, як дає результат».

За його словами, що більше тиску буде на Росію, то ближчим буде мир.
«Справедливий мир через справедливу силу. Я дякую всім, хто це забезпечує», – наголосив президент.

6 серпня російська місцева влада заявила про спробу прориву кордону в Суджанському і Кореневському районах Курської області РФ. Міноборони РФ звинуватило українських військових в атаці російських позицій у Курській області РФ

7 cерпня начальник Генерального штабу Збройних сил РФ Валерій Герасимов, доповідаючи на нараді російському президенту Володимиру Путіну, заявив, що просування українських військових вглиб у Курській області РФ зупинене. За його словами, наразі російські силовики знищують «противника в районах, які розташовані безпосередньо біля кордону».

Читайте також: Воїни СБУ підбили російський вертоліт Мі-28 з допомогою FPV-дрона – джерела

Водночас російські телеграм-канали пишуть, що бої розпочалися вже на території міста Суджа Курської області, яке розташоване приблизно за 10 кілометрів від кордону. Раніше з’явилися непідтверджені повідомлення про те, що місто перебуває під контролем ЗСУ або, за іншою версією, «в оперативному оточенні».

Путін, коментуючи ситуацію у Курській області РФ, звинуватив Київ у «масштабній провокації».

Українська сторона на ці заяви не реагувала.

На тлі повідомлень про події у Курській області РФ дещо зменшилась кількість боїв на фронті. За даними Генштабу ЗСУ, станом на 16:00 7 серпня їх було 54.

Форум

XS
SM
MD
LG