Доступність посилання

ТОП новини

У Росії підтвердили пошкодження ЗСУ третього мосту в Курській області


На кадрах, опублікованих українськими Збройними силами 18 серпня, видно клуби диму від, як повідомляють, руйнування мосту в Курській області Росії
На кадрах, опублікованих українськими Збройними силами 18 серпня, видно клуби диму від, як повідомляють, руйнування мосту в Курській області Росії

Українські сили пошкодили третій міст через річку Сейм у Курській області Росії, підтвердила Москва 19 серпня.

Відеозаява представника Слідчого комітету Росії опублікована в Telegram-каналі російського ведучого державного телебачення Володимира Соловйова. На відео слідчий каже, що українські війська завдали удару по мосту днем раніше.

18 серпня командувач Повітряних сил України Микола Олещук заявив, що українські війська пошкодили другий стратегічний міст через Сейм, обмеживши постачання Росії, яка намагається перешкодити Україні зміцнити свої позиції.

Раніше російські військові блогери опублікували фото першого підбитого мосту біля села Званне в Курській області РФ.

Читайте також: «Обміняти Суджу на Бердянськ». Росія виводить війська з півдня України?

За словами російських силовиків, руйнування цього мосту відрізало частину Глушковського району.

Аналітики кажуть, що знищення мостів через Сейм має вирішальне значення для України, ускладнюючи для Москви постачання її військ на південь від річки.

6 серпня Україна розпочала раптовий наступ у Курській області Росії. ЗСУ заявляють про контроль над десятками населених пунктів, серед них – райцентр Суджа. Російська влада таку інформацію або заперечує, або не коментує. Проте у Курській області оголосили режим надзвичайної ситуації федерального масштабу. З регіону на даний момент евакуювали понад 120 тисяч людей.

Президент України Володимир Зеленський 18 серпня заявив, що українська операція в Курській області «все ще завдає втрат російській армії і російській державі, їхній оборонній промисловості й економіці».

За його словами, головне завдання України – «знищити якомога більше російського потенціалу і провести максимум контрударної роботи», з метою створення «буферної зони».

У МЗС 13 серпня заявили, що Україна не зацікавлена в тому, щоб забирати територію в Курській області РФ, а хоче захистити життя українців і убезпечитись від російських ударів.

Форум

XS
SM
MD
LG