Доступність посилання

ТОП новини

Коваль: війська РФ не перекидають сили з Покровського напрямку на тлі операції в Курській області


Українські військовослужбовці ведуть вогонь із самохідної артилерійської установки 2С7 «Піон» по російських позиціях у Покровському районі на сході Донецької області, 8 серпня 2024 року
Українські військовослужбовці ведуть вогонь із самохідної артилерійської установки 2С7 «Піон» по російських позиціях у Покровському районі на сході Донецької області, 8 серпня 2024 року

Українські військові, які перебувають на Покровському напрямку, не помітили, що Росія відводить свої війська з цієї ділянки фронту у зв’язку із ситуацією у Курській області. Про це в етері Радіо Свобода (проєкт Свобода Ранок) розповів пресофіцер 14 бригади НГУ «Червона Калина», підполковник Микола Коваль.

«Скажу чесно і відверто, вони не збираються звідси, з цього напрямку забирати і перекидати свої війська. Покровський напрямок продовжує бути найгарячішим через те, що жива сила противника постійно проводить штурми – і попри втрати, і попри те, що ми все робимо для того, щоб ворог не просунувся і не прорвав нашу лінію оборони. Все одно ворог… його дуже багато, і він лізе, і лізе», – каже Коваль.

Він додав, що навряд чи метою Курської операції було відволікання російських військ саме з Покровського напрямку.

«Я б сказав так, що хибна думка про те, що відкрили той фронт, надіючись на те, що вони з Покровського напрямку заберуть туди. Це не для цього робилося, я так вважаю. Тому нехай хлопці роблять свою роботу і поповнюють обмінний фонд. А ми робимо свою тут роботу. І все покаже час», – розповів Коваль.

Напередодні в американському Інституті дослідження війни припустили, що вторгнення українських військ у Курську область продовжує змушувати Росію передислоковувати сили з інших частин фронту, і, ймовірно, наступні етапи бойових дій на території Росії вимагатимуть від РФ більшої кількості особового складу і матеріально-технічних засобів у цьому регіоні.

Раніше телеканал CNN із посиланням на двох високопоставлених чиновників США повідомив, що Росія перекинула з окупованих територій України до російської Курської області кілька бригад чисельністю не менше від однієї тисячі осіб кожна, щоб протистояти наступу ЗСУ, але серйозних сил із ділянок фронту в Україні досі не знімала.

Покровський напрямок залишається однією з найбільш гарячих ділянок фронту. Там протягом останнього місяця фіксують найбільшу кількість бойових зіткнень.

Форум

XS
SM
MD
LG