Доступність посилання

ТОП новини

Операція у Курській області РФ: є нові поповнення обмінного фонду – Зеленський


Російські військовополонені, захоплені спецпідрозділом СБУ в Курській області, Росія, 14 серпня 2024 року. Фото ілюстативне
Російські військовополонені, захоплені спецпідрозділом СБУ в Курській області, Росія, 14 серпня 2024 року. Фото ілюстативне

На ранок 19 серпня у Курській області є і чергове поповнення обмінного фонду для України, повідомив президент Володимир Зеленський за результатами доповіді головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського.

Президент додав, що ЗСУ «досягають поставлених цілей», під час цієї операції.

«Тривають важкі бої на Покровському напрямку, захист Торецька. Вдячний за кожен результат у знищенні окупанта. Працюємо над забезпеченням зброєю та необхідними сильними рішеннями партнерів наших дій на фронті», – написав Зеленський.

Українська армія увійшла на територію Курської області Росії 6 серпня. З того дня у регіоні тривають бої. ЗСУ заявляють про контроль над понад 80 населеними пунктами, серед них – райцентр Суджа.

Читайте також: У СБУ заявили про «наймасовіше» взяття в полон військових РФ

Раніше поінформоване джерело в СБУ повідомило Радіо Свобода, що спецпризначенці Центру спецоперацій «А» Служби безпеки України взяли в полон у Курській області РФ 102 військовослужбовців 488-го гвардійського мотострілкового полку збройних сил Росії і підрозділу «Ахмат». За повідомленням, це сталося 14 серпня і є «наймасовішим взяття ворога в полон, яке вдалося провести за один раз».

Згодом Керівник Служби безпеки України Василь Малюк розповів, що уповноважені особи думають про те, як «ефективно» обміняти українців на російських військових, яких взяли в полон у Курській області РФ

Президент Володимир Зеленський 13 серпня у своєму відеозверненні сказав, що в Курській області РФ вже сотні військових російської армії здалися в полон. Москва про це не повідомляє. Точне число полонених – невідоме.

Форум

XS
SM
MD
LG