Доступність посилання

ТОП новини

Сили РФ хочуть зробити з окупованих територій федеральний округ «Новоросія» – Лисогор


Окуповані Росією території чотирьох областей і АР Крим росіяни збираються об’єднати у федеральний округ під назвою «Новоросія», каже Артем Лисогор
Окуповані Росією території чотирьох областей і АР Крим росіяни збираються об’єднати у федеральний округ під назвою «Новоросія», каже Артем Лисогор

Окуповані Росією території чотирьох областей і АР Крим загарбники збираються об’єднати у федеральний округ під назвою «Новоросія», повідомив голова Луганської ОВА Артем Лисогор.

«Окуповані Росією території чотирьох областей і АР Крим збираються об’єднати у федеральний округ. Обрати йому назву місцевим жителям навіть не пропонують, бо поки існує лише один варіант – «Новоросія», – написав Лисогор.

Він також зазначив, що «на законодавчому рівні федеральні округи не є суб’єктами РФ та не передбачені конституцією Росії. Їх просто вважають адміністративно-територіальними одиницями нового типу – без правового статусу».

Крім того, очільник ОВА повідомив: «З 1 липня у так званій «ЛНР» («ЛНР» – угруповання, що діє на окупованій частині Луганщини і визнане в Україні тероритичним – ред.) збираються підвищити тарифи на житлово-комунальні послуги. Аби зменшити обурення населення, назвали це індексацією. Ціни мають зрости до 30 %».

Редакція Радіо Свобода наразі не може перевірити дану інформацію з незалежних джерел.

Раніше Лисогор повідомляв, що у населених пунктах Луганської області, які окуповані Росією з 2022 року і знаходяться поблизу лінії фронту, «росіяни вимкнули мобільний зв’язок».

У липні 2022 року після боїв, силам РФ вдалося взяти під контроль Сєвєродонецьк та Лисичанськ на Луганщині.

Форум

XS
SM
MD
LG