Доступність посилання

ТОП новини

Чеченську правозахисницю Садулаєву знайшли мертвою


Зарема Садулаєва очолювала неурядову організацію «Врятуймо покоління»
Зарема Садулаєва очолювала неурядову організацію «Врятуймо покоління»

У Чечні сьогодні знайшли убитими правозахисницю Зарему Садулаєву та її чоловіка. Про це Радіо Свобода повідомила голова Московської Гельсінської групи Людмила Алексєєва.

У Чечні сьогодні знайшли вбитими правозахисницю Зарему Садулаєву та її чоловіка. Про це Радіо Свобода повідомила глава Московської Гельсінкської групи Людмила Алексєєва.

Чеченська правозахисниця Хеда Саратова повідомила, що тіла убитих знайшли в районі Чорноріччя на околиці Грозного.

Напередодні Садулаєву і її чоловіка вивезли у невідомому напрямку люди, які назвалися представниками правоохоронних органів.

Зарема Садулаєва очолювала неурядову організацію «Врятуймо покоління», яка допомагає молодим людям, постраждалим внаслідок бойових дій у Чечні, а також дітям-інвалідам.

Міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch висловила своє занепокоєння вбивством у Чечні правозахисниці Зареми Садулаєвої та її чоловіка.

Заступник голови московського бюро організації Тетяна Локшина назвала цю подію «жахливим злочином».

Минулого місяця вбили чеченську правозахисницю Наталію Естемірову

Правозахисницю Наталію Естемірову, яка була вбита 16 липня в Інгушетії, поховали через добу в Чечні.

Як повідомляв кореспондент Радіо Свобода, у церемонії прощання у центрі Грозного, яка пройшла за мусульманським обрядом, взяли участь сотні людей – правозахисники і місцеві мешканці, яким Наталія Естемірова допомагала розшукувати викрадених родичів. Після цього її поховали в селищі Ішхой-Юрт Гудермеського району.

50-літня Наталя Естемірова залишила 15-річну доньку, яку вона виховувала сама.

Акції пам’яті убитої правозахисниці відбулися в Москві, Петербурзі, Єкатеринбурзі та інших містах Росії.

Російська влада пов’язує це вбивство з професійною діяльністю правозахисниці і обіцяє якнайшвидше розслідувати цей злочин, який отримав широкий міжнародний розголос.

Убивство Наталі Естемірової гостро засудили Сполучені Штати, Європейський Союз та правозахисники в Росії і за її межами.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG