ЗСУ просуваються в Курській області, військові РФ здаються в полон. Який далі план Сирського?

Під контролем ЗСУ в Курській області вже 74 населені пункти – Сирський

  • Що сприяє просуванню ЗСУ в Курській області?

Росія вивела частину військ з півдня України на свою власну територію. Це задля спроби відбити наступ ЗСУ на Курщині, сказав виданню Politico речник оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» Дмитро Лиховій.

Губернатор Бєлгородської області РФ В'ячеслав Гладков зранку 13 серпня підтвердив, що з прикордонного Красноярузького району виїхало майже все населення. Це понад 11 тисяч осіб.

Водночас українське МЗС заявило: Україна не зацікавлена забирати територію в Курській області Росії, а лише хоче захистити життя своїх людей.

Нагадаємо, на вчора, за повідомленнями Зеленського, в Курській області ЗСУ взяли під контроль близько 1000 квадратних кілометрів російських земель. Бої на цьому напрямку фронту тривають.

Як багато слабких місць російської оборони виявили ЗСУ і як Москва готується відповідати за прорив свого кордону?

Які політичні успіхи може отримати Україна завдяки Курській операції?

  • Критика Сирського тепер послабшає?

Від любові до ненависті і навпаки. Генерала Олександра Сирського, який нині є головнокомандувачем ЗСУ, перед призначенням не раз піддавали нищівній критиці. Західна преса і українські військові обурювалися тим, що на чолі армії, мовляв, буде керівник, який не гребує жертвувати життями воїнів задля досягнення поставлених цілей.

Але саме Сирський відповідав за успішні українські операції: це і контрнаступ на Харківщині, і рейд у Курську область.

Зокрема, головнокомандувач два тижні тому попереджав українських вояків про майбутній прорив, але тоді ніхто не здогадувався, про що мова. І от – несподіванка на Курщині.

При цьому уряд Великої Британії не дав Україні дозволу використовувати ракети Storm Shadow в рамках наступальної операції у Курській області РФ. Бо це залежить, мовляв, і від Франції, з якою спільно ці ракети виробляються.

Вашингтон також відмовив у проханні Києва про дозвіл на використання ракет дальнього радіусу дії ATACMS під час Курської операції.

Яку ціну Україна може заплатити за прорив російського кордону?

Про це дивіться у програмі «Свобода Live» на @Радіо Свобода:

БІЛЬШЕ
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: ЗСУ продовжують просуватись у Курській області РФ, під контролем 74 населені пункти – Сирський
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: На тлі подій у Курській області у ЗСУ заявили, що РФ вивела «відносно невелику» кількість своїх сил з півдня України
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Морпіхів із Севастополя кинули зупиняти ЗСУ в Курській області Росії: подробиці