Нова загроза оточення українських сил на Донбасі: як змінилася ситуація і де найгарячіше

illustration

  • Аналітичний проєкт DeepState повідомив у ніч проти 11 вересня, що армія Росії просунулася біля Українська і на його околицях. Це південний фланг Очеретинського виступу, який у звітах українського Генштабу називається Курахівським напрямком.
  • Аналітики наводять слова бійця ЗСУ на псевдо «Син Маннергейма», який стверджує, що саме Курахове, а не Покровськ, є головним напрямком удару російської армії..
  • Військовий аналітик Костянтин Машовець вважає, що виникли передумови для оточення угруповання Сил оборони на цій ділянці фронту.

«На даний момент противник намагається оточити наші війська на плацдармі, східніше р.Вовча, по напрямку на с.Невельске... силами майже всього 1-го АК (без однієї, 132-ї омсбр) + повнокровною танковою дивізією (90-а танкова, яка має на цьому напрямку розгорнутими всі свої 3 танкових полки (тп) - 6-й, 80-й та 239-й тп + 228-й мсп).

По суті, для того, щоб вирішити «проблему південного флангу» своєї 2-ї ЗВА (район м.Селідово та рубіж Гірник Курахівка), яка націлилась на Покровськ та Мирноград... командування противника силами УВ «Центр» та «Юг» створило... ще одну, таку собі «тимчасову загальновійськову армію», у складі армійського корпусу та танкової дивізії... Й це дає свої результати...», – написав Машовець у своєму огляді у мережі Facebook.

Минулого тижня головком Сирський заявив що на Покровському напрямку вдалося зупинити просування сил РФ. Однак на карті Deep State видно, що російська армія продовжує рух. В той же час увага від Покровського напрямку в зведеннях українського Генштабу переключилася на Курахівський.

То що відбувається на фронті? І де найбільша загроза для українських сил?

Про це і не тільки дивіться у програмі Cвобода.Ранок:

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Далекобійні ракети та дозвіл від США на удари по Росії: як це змінить хід війни?
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: США та ЄС визнали, що Китай підтримує Росію у війні проти України
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Дві сотні цілей для ATACMS? OSINT-аналітик зі США розповів про сильні й слабкі місця в російських укріпленнях