Доступність посилання

ТОП новини

ISW: Росія використає іранські ракети для атак по критичній інфраструктурі України


Іран, за даними медіа, доставив до Росії через порт на Каспійському морі понад 200 БРПЛ «Фатех-360»
Іран, за даними медіа, доставив до Росії через порт на Каспійському морі понад 200 БРПЛ «Фатех-360»

Росія використовуватиме поставлені Іраном балістичні ракети для нанесення ударів по критично важливих обʼєктах української інфраструктури в найближчі місяці, таким чином зменшуючи навантаження на внутрішні ракетні виробничі потужності РФ, йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Державний секретар США Ентоні Блінкен підтвердив 10 вересня, що Іран відправив балістичні ракети малої дальності (БРМД) до Росії і попередив, що російські війська, ймовірно, застосують їх на полі бою «протягом декількох тижнів».

Іранські офіційні особи продовжують заперечувати, що Тегеран відправив зброю Москві.

Британське видання The Times, посилаючись на джерела української розвідки, повідомило, що 4 вересня Іран доставив до Росії через порт на Каспійському морі понад 200 БРПЛ «Фатех-360».

10 вересня Сполучені Штати Америки запровадили нові санкції проти Ірану у відповідь на військову підтримку, яку Тегеран надає Росії, включно зі ймовірною нещодавньою поставкою балістичних ракет для використання у війні проти України.

Раніше схожі санкції оголосила Велика Британія.

Іран є одним із ключових військових спонсорів Росії й передав їй раніше безпілотники для використання у війні в Україні.

Форум

XS
SM
MD
LG