Доступність посилання

ТОП новини

Україна може виробляти вдвічі більше дронів, але потрібне фінансування – Зеленський


Президент України Володимир Зеленський, Київ, 11 вересня 2024 року
Президент України Володимир Зеленський, Київ, 11 вересня 2024 року

Президент Володимир Зеленський заявив 11 вересня в Києві після саміту «Кримської платформи», що Україна має можливості збільшити власне виробництво дронів, але це потребує додаткового фінансування.

«Сьогодні українські заводи готові вдвічі збільшити виробництво. Деякі приватні компанії готові навіть і вп’ятеро більше виготовляти. Вони можуть, вони готові. У нас немає достатньо грошей у бюджеті для цього. Тому ми просимо наших партнерів допомогти нам із фінансуванням», – зазначив Зеленський.

Також він додав, що в Україні виробництво дронів «дешевше і ми швидші».

Володимир Зеленський про коаліцію дронів (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:53 0:00

Президент Литви Ґітанас Науседа, прем’єр-міністр Хорватії Андрей Пленкович, прем’єр-міністерка Латвії Евіка Сіліня на спільній із Зеленським пресконференції запевнили у своїй підтримці України. Український лідер подякував партнерам за вже надану допомогу в рамках Коаліції дронів.

До Коаліції дронів, яка складається 16 країн, входять Латвія, Велика Британія, Австралія, Чехія, Данія, Франція, Естонія, Італія, Нова Зеландія, Канада, Литва, Нідерланди, Польща, Україна, Німеччина та Швеція.

Держави-члени коаліції працюють над постачанням різних типів безпілотників, таких як розвідувально-ударні безпілотники, безпілотні літальні апарати, керовані штучним інтелектом, і технології боротьби з дронами.

За даними міністерства оборони Латвії, цього року ця балтійська країна виділила 20 мільйонів євро на коаліцію безпілотників. Раніше 11 вересня прем’єр-міністерка Латвії анонсувала новий пакет військової допомоги для України.

Форум

XS
SM
MD
LG