Сербський урядовець всупереч пораді ЄС зустрівся з Путіним на саміті БРІКС

Віцепрем’єр-міністр Сербії Александар Вулін зустрівся з президентом Росії Володимиром Путіним 24 жовтня на саміті БРІКС у Казані

Віцепрем’єр-міністр Сербії Александар Вулін зустрівся з президентом Росії Володимиром Путіним, незважаючи на рекомендації країнам-кандидатам від Євросоюзу утримуватися від таких контактів.

Вулін зустрівся з Путіним на саміті БРІКС у російській Казані 24 жовтня, йдеться в пресрелізі уряду Сербії. На полях саміту Вулін також поспілкувався з лідером Китаю Сі Цзіньпіном, білоруським авторитарним лідером Олександром Лукашенком, президентами Єгипту і Венесуели, повідомили в уряді, не уточнивши теми розмов.

Вулін був присутній на саміті як представник президента Александара Вучича, який, незважаючи на особисте запрошення Путіна, відмовився їхати до Росії.

Речник Європейського союзу Петер Стано 23 жовтня висловив очікування ЄС, що всі країни-кандидати на вступ «утримаються від контактів із Росією і її президентом Володимиром Путіним».

Сербія також не приєдналася до санкцій ЄС проти Росії через її війну проти України, хоча вона є кандидатом на членство в Євросоюзі.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: США «розчаровані» тим, що серед претендентів на посади в уряді Сербії є підсанкційні особи