«Він хоче формалізувати пряме залучення НАТО» – речник Путіна про «план перемоги» Зеленського

Речник російського лідера Володимира Путіна Дмитро Пєсков

Кремль вважає «план перемоги» президента України Володимира Зеленського «недалекоглядним» і «безрозсудним», заявив 17 жовтня речник російського лідера Володимира Путіна Дмитро Пєсков.

«Основний сенс «плану» полягає в тому, що він (Зеленський) хоче формалізувати пряме залучення НАТО до конфлікту навколо України. Ось у цьому суть того, що було викладено, що дійшло до світової громадськості. Тобто він каже: так, хлопці, ви до цього брали участь, але начебто неофіційно. А тепер зробімо це офіційно, нехай НАТО буде тут. Це недалекоглядно, безрозсудно, нелогічно в його ситуації», – стверджує речник Путіна (цитата за російською агенцією «Інтерфакс»).

Пєсков додав, що пропозиції Зеленського є планом «подальшої екзальтації ситуації з тим, щоб це вже вивести на межу зіткнення блоку (НАТО) та Російської Федерації, що, звичайно, вже загрожує зовсім іншими наслідками».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Україна все ще чекає виконання зобов’язань, схвалених на саміті НАТО у липні – Зеленський

16 жовтня Володимир Зеленський, виступаючи у Верховній Раді, представив свій план перемоги в російсько-українській війні. Він складається з п’яти пунктів і трьох таємних додатків. Серед озвучених пропозицій – запрошення України до НАТО та неядерне стримування Росії. Запропонована стратегія, за словами Зеленського, має посилити Україну та її позиції, щоб після війни країна «була з м’язами». На його думку, якщо розпочати виконувати пункти стратегії зараз, то війну можна завершити не пізніше 2025 року. 17 жовтня президент України презентував «план перемоги» на засіданні Європейської ради у Брюсселі.