У Німеччині розслідують звинувачення на адресу ультраправого депутата: на його фермі в Білорусі могли працювати в’язні

Йорґ Дорнау

У німецькій землі Саксонія прокуратура розпочала попереднє розслідування повідомлень, що ультраправий депутат Йорґ Дорнау використовував працю в’язнів на його фермі в Білорусі. Дорнау є членом ультраправої популістської партії «Альтернатива для Німеччини» і є співвласником ТОВ «Цибулька-Бел», сільськогосподарської компанії в Білорусі.

У недавньому розслідуванні незалежного білоруського сайту Reform.news стверджувалося, що активістів, ув’язнених режимом Лукашенка за адміністративними звинуваченнями в 2020 році, відправили працювати на плантації цибулі, що належать компанії Дорнау.

Генеральний секретар «Альтернативи для Німеччини» у Саксонії Ян Цверґ сказав, що партія «вітає той факт, що зараз ця справа розслідується юридично чистим і заснованим на фактах способом. Ми довіряємо незалежному саксонському судочинству».

Депутатка парламенту Саксонії від Партії демократичного соціалізму Керстін Кьодіц у вересн заявила Радіо Свобода, що якщо звинувачення виявляться правдивими, Дорнау має піти у відставку.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Ув’язнені активісти працювали на плантації німецького депутата в Білорусі – ЗМІ