Доступність посилання

ТОП новини

Ув’язнені активісти працювали на плантації німецького депутата в Білорусі – ЗМІ


Йорґ Дорнау, депутат з ультраправої популістської партії «Альтернатива для Німеччини»
Йорґ Дорнау, депутат з ультраправої популістської партії «Альтернатива для Німеччини»

Білоруських активістів, ув’язнених Мінськом за адміністративними звинуваченнями в 2020 році, відправляли працювати на цибулеву плантацію, що належать компанії, яку очолює німецький депутат із ультраправої популістської партії «Альтернатива для Німеччини», йдеться в розслідуванні Reform.news.

Згідно з повідомленням, ув’язненим білорусам платили п’ять євро на день за роботу на полях у рамках домовленості німецького депутата з Лідським центром ізоляції правопорушників.

Один із активістів розповів Reform.news, що німецький депутат Йорґ Дорнау, який представляє округ у землі Саксонія, відвідував плантацію, щоб перевірити роботу активістів. За словами активіста, праця не була примусовою, а зароблені гроші мали надходити на рахунок для утримання в ізоляторі.

Дорнау дані розслідування не коментував.

Як пише білоруська служба Радіо Свобода, Йорґ Дорнау зареєстрував товариство з обмеженою відповідальністю «Цибулька-Бел» у селі Гуди в Лідському районі ще у жовтні 2020 року, коли відбувалися масові протести білорусів проти диктатури Олександра Лукашенка. 50% бізнесу належить підприємцю Юрію Куницькому, який живе в Німеччині й має бізнес-інтереси в Білорусі й Росії.

Дорнау відкрито не розповідав про свій бізнес у Білорусі, поки журналісти не отримали відповідну інформацію. Як повідомляв welt.de, депутат порушив вимогу про розкриття інформації, оскільки не вказав у своїй декларації компанію в Білорусі. За це його оштрафували на 20 862 євро.

Форум

XS
SM
MD
LG