Четверо ізраїльських солдатів загинули через удар дронами «Хезболли», десятки поранені

Ізраїльські сили безпеки охороняють територію на місці удару безпілотника поблизу міста Біньяміна на півночі Ізраїлю 13 жовтня

Четверо ізраїльських солдатів загинули, десятки – зазнали поранення, із них семеро перебувають у критичному стані після того, як безпілотники «Хезболли» вдарили по армійській базі поблизу міста Біньяміна на півночі Ізраїлю.

«Хезболла» – це збройне угруповання і політична партія, яка контролює більшу частину південного Лівану.

Ізраїльські військові в ніч на 14 жовтня заявили, що удар був по військовій базі приблизно за 60 кілометрів на північ від Тель-Авіва. Більше подробиць поки невідомо.

Раніше CNN повідомляв, що рятувальна служба United Hatzalah заявила про надання «допомоги понад 60 пораненим у різних станах – деякі з них у критичному, важкому, середньому і легкому стані».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Нетаньягу закликав відвести від кордону миротворчі сили ООН у Лівані

Національна служба з надзвичайних ситуацій Маген Давид Адом заявила, що щонайменше 67 людей зазнали поранення в результаті нападу в районі Хайфи.

«Хезболла», яку Сполучені Штати вважають терористичною групою, хоча ЄС вніс до чорного списку лише її збройне крило, взяла на себе відповідальність за напад, заявивши, що запустила «рій ударних безпілотників» по військовому тренувальному табору в Біньяміні.

Союзна з Іраном «Хезболла» раніше випустила сотні ракет і безпілотників по Ізраїлю, але завдяки ізраїльським системам протиповітряної оборони більшість із них були збиті або завдали незначної шкоди і мало втрат.

Ескалація відбувається в той момент, коли Ізраїль також проводить нові атаки в Секторі Гази у своїй понад річній війні проти «Хамасу» (який Сполучені Штати і Європейський союз визнали терористичним угрупованням) і, як очікується, завдасть удару по Ірану у відповідь за ракетну атаку на початку цього місяця. Все це посилює побоювання тотальної регіональної війни на Близькому Сході.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У США стверджують, що Ізраїль звузив коло цілей для удару по Ірану