Доступність посилання

ТОП новини

В ООН заявили про поранених миротворців у Лівані після ізраїльського обстрілу


Повідомляється, що у п’ятницю постраждали миротворці зі Шрі-Ланки. Фото ілюстративне
Повідомляється, що у п’ятницю постраждали миротворці зі Шрі-Ланки. Фото ілюстративне

На півдні Лівану внаслідок ізраїльського обстрілу в п’ятницю зазнали поранень двоє військовослужбовців миротворчих сил ООН (UNIFIL), розміщених у цій країні. Про це заявили в ООН. Це вже другий подібний інцидент за останні два дні. Ще двоє військовослужбовців з контингенту «блакитних касок» було поранено у четвер.

Повідомляється, що у п’ятницю постраждали миротворці зі Шрі-Ланки, у четвер – з Індонезії.

Армія оборони Ізраїлю, коментуючи обстріл у п’ятницю, визнала, що ізраїльські військові вели вогонь по цілі в приблизно 50 метрів від спостережного поста миротворців ООН, внаслідок чого двоє військовослужбовців миротворчих сил були поранені. За твердженнями ЦАХАЛ, вогонь завдавали по цілі, яка становила безпосередню загрозу ізраїльським військовослужбовцям.

Читайте також: FT: Ізраїль та США обговорюють відповідь на атаку Ірану

Низка країн, зокрема Франція, Італія та Іспанія, засудили те, що сталося, і зажадали від Ізраїлю негайно припинити ставити під загрозу миротворців.

Міністр оборони Ллойд Остін під час телефонної розмови з своїм ізраїльським колегою Йоавом Галлантом 10 жовтня наголосив на важливості забезпечення безпеки сил UNIFIL у цьому районі та закликав координувати зусилля, щоб якомога швидше перейти від військових операцій до дипломатичного шляху.

Протягом дня у п’ятницю продовжувалися авіаудари Ізраїлю по об’єктах у Лівані, які, як стверджується, пов’язані з «Хезболлою». За даними влади Лівану, за добу внаслідок цих ударів у країні загинули близько 60 людей. По Ізраїлю, своєю чергою, випускалися ракети.

Ізраїль розпочав операцію проти «Хезболли» 23 вересня. Метою було названо знищення військової інфраструктури терористичної організації та забезпечення умов для повернення евакуйованих ізраїльтян до своїх будинків на півночі країни.

«Хезболла» визнана терористичною організацією у США. У Євросоюзі терористичною організацією визнано військове крило «Хезболли», але не політична партія, яка має своїх депутатів у ліванському парламенті.

Форум

XS
SM
MD
LG