Доступність посилання

ТОП новини

Іран заборонив пейджери і рації на авіарейсах після вибухів


Залишки пейджера, який вибухнув у Лівані, 18 вересня 2024 року
Залишки пейджера, який вибухнув у Лівані, 18 вересня 2024 року

Іран заборонив пасажирам мати при собі пейджери та рації на всіх авіарейсах після майже одночасних атак, що сталися минулого місяця в Лівані та Сирії, під час яких вибухнули пристрої зв’язку.

Нові правила стосуються як ручної поклажі, так і багажу, повідомив 12 жовтня представник іранського авіаційного відомства в інтерв’ю інформаційному агентству ISNA.

Пасажирам, як і раніше, дозволено брати на борт мобільні телефони.

Раніше в Лівані відбулися одночасні вибухи пристроїв зв’язку, які члени «Хезболли» (США визнали її терористичною організацією, тоді як ЄС визнав такою лише її воєнізоване крило, але не політичну партію) використовували для зашифрованої внутрішньої передачі повідомлень. За даними МОЗ Лівану, всього в результаті вибухів загинули щонайменше 37 людей, у тому числі кілька дітей, ще близько трьох тисяч осіб отримали поранення, багато з яких були випадковими цивільними особами.

«Хезболла» та влада Лівану звинуватили в атаці Ізраїль. Влада Ізраїлю безпосередньо не коментувала подію, проте, за даними CNN, вибухи стали результатом спільної операції розвідувальної служби «Моссад» та ізраїльських військових.

Форум

XS
SM
MD
LG