Доступність посилання

ТОП новини

Нетаньяху закликав відвести від кордону миротворчі сили ООН у Лівані


Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу звернувся до генсека ООН Антоніу Гутерріша із закликом щодо виведення миротворців із південної частини Лівану
Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу звернувся до генсека ООН Антоніу Гутерріша із закликом щодо виведення миротворців із південної частини Лівану

Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу звернувся до генсека ООН Антоніу Гутерріша із закликом щодо виведення миротворців із південної частини Лівану, де ЦАХАЛ продовжує ведення наземної операції проти угруповання «Хезболла» (США визнали його терористичною організацією, тоді як ЄС визнав такою лише її воєнізоване крило, але не політичну партію)

За словами Нетаньяху, «сили UNIFIL опинилися в «зоні ризику», оскільки залишаються на своїх постах поруч із кордоном, тим самим фактично перетворюючись на заручників «Хезболли».

Прем’єр-міністр Ізраїлю додав, що «шкодує про поранення миротворців, і продовжить робити все необхідне, щоб не допустити подібних інцидентів», однак, найпростішим та найочевиднішим шляхом гарантування безпеки сил ООН, – «прибрати їх із небезпечної зони».

1 жовтня Іран запустив по Ізраїлю близько 180 балістичних ракет. У Тегерані заявили, що це – відповідь на загибель союзників Ірану у боротьбі з Ізраїлем – лідерів угруповань «Хамас» (визнана терористичною у США і ЄС) і «Хезболла» (є як озброєною групою, так і ліванською політичною партією, у США визнана терористичною організацією).

Від кінця вересня Ізраїль завдає ударів по об’єктах «Хезболли» в Лівані, зокрема у столиці країни Бейруті. Ізраїльська армія також проводить у Лівані наземну операцію й одночасно продовжує бойові дії в Секторі Гази проти угруповання «Хамас».

Форум

XS
SM
MD
LG