Генштаб: за добу на фронті було 165 бойових зіткнень

Українські військові на Сумщині, поблизу кордону з Росією, 11 серпня 2024 року

Протягом минулої доби на фронті зафіксовано 165 бойових зіткнень, повідомив у ранковому зведенні 15 серпня Генеральний штаб Збройних сил України.

Найбільше боїв, за даними Генштабу, було на Покровському напрямку.

«На Покровському напрямку наші захисники зупинили 58 штурмових і наступальних дій агресора у бік населених пунктів Воздвиженка, Єлизаветівка, Гродівка, Орлівка, Миколаївка, Желанне, Скучне, Яснобродівка і Птиче. Найбільша концентрація ворожих атак була поблизу Воздвиженки і Гродівки, противник активно застосовував штурмову й бомбардувальну авіацію», – йдеться в повідомленні.

За даними командування, на Сіверському напрямку українські військові відбивали 25 штурмових дій загарбників, на Торецькому – 24, на Лиманському – 15.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: ОВА: у Торецьку залишаються близько 3000 людей, евакуація відбувається повільно

Крім того, бої тривали на Харківському, Куп’янському, Краматорському, Курахівському, Времівському, Оріхівському, Придніпровському напрямках.

«За уточненою інформацією, вчора противник завдав по позиціях українських підрозділів і населених пунктах п’ять ракетних ударів із застосуванням п’яти ракет, а також 58 авіаударів, зокрема, скинув 71 КАБ. Крім цього, здійснив 4365 обстрілів, з них 135 – із реактивних систем залпового вогню», – йдеться в повідомленні.

На кордоні з Чернігівською і Сумською областями російські війська з території РФ «активно застосовують» артилерію по районах українських населених пунктів, додали в Генштабі.

12 серпня аналітики Інституту вивчення війни (ISW) зазначили, що перекидання Росією частини військ з України до Курської області, де триває операція українських сил, навряд чи негайно вплине на темп російських наступальних операцій на українській території.

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський 1 серпня заявив, що війська РФ продовжують зосереджувати зусилля на Покровському напрямку, де кидають у бій свої найдосвідченіші штурмові підрозділи.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час