Доступність посилання

ТОП новини

Росія продовжує покладатися на дорогі піхотні атаки для поступового просування – розвідка Британії


Основна увага російських операцій майже напевно залишається в центральній частині Донецької області, кажуть у розвідці Британії
Основна увага російських операцій майже напевно залишається в центральній частині Донецької області, кажуть у розвідці Британії

Росія продовжує покладатися на дорогі піхотні атаки для поступового просування вглиб української території, заявляє Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані своєї розвідки.

«Основна увага російських операцій майже напевно залишається в центральній частині Донецької області. Нещодавні російські наступальні дії наблизили місто Покровськ приблизно на 16 км до нинішньої лінії фронту. Покровськ є важливим логістичним центром, який підтримує українські операції в Донецькій області», – йдеться у повідомленні, оприлюдненому в соцмережі Х.

За даними британської розвідки, російська армія також продовжує укріплювати свої позиції біля селища Нью Йорк, її просування в цьому районі загрожує місту Торецьк.

У Міноборони Британії констатують, що російські сухопутні війська продовжують проводити наступальні операції на багатьох ділянках фронту, при цьому Росія досягла тактичного прогресу.

За даними Генштабу ЗСУ, минулої доби на фронті було 101 боєзіткнення, сили РФ атакували десяти напрямках. Найінтенсивніше, як і в попередні дні, – на Покровському напрямку, де українські захисники відбили 29 атак. біля Пантелеймонівки, Новоолександрівки, Воздвиженки, Іванівки, Желанного, Новоселівки Першої та Яснобродівки.

Наприкінці липня британські військові припускали, що Росія продовжить тактичне просування в найближчі тижні, однак її загальна оперативна спроможність залишається обмеженою через низку чинників, серед яких – високий рівень відтоку особового складу, обмежена підготовка і нестача офіцерів.

18 липня головнокомандувач об’єднаних сил НАТО в Європі генерал Крістофер Каволі заявив, що перебіг війни Росії проти України стає дедалі складніше прогнозувати, але, за його словами, зрозуміло, що чимало залежатиме від того, хто зможе швидше накопичувати ресурси і використовувати їх, поки має вікно можливостей.

Форум

XS
SM
MD
LG