Доступність посилання

ТОП новини

Бої йдуть у міській забудові біля Торецька – пресофіцер 32 ОМБр


Торецьк. 95-та окрема десантно-штурмова бригада. Липень 2024 року
Торецьк. 95-та окрема десантно-штурмова бригада. Липень 2024 року

Бої біля міста Торецьк, що на Донеччині, йдуть у міській забудові, заявив в ефірі Радіо Свобода (проєкт «Свобода.Ранок») Олександр Бордіян, виконувач обов’язків пресофіцера 32-ї окремої механізованої бригади ЗСУ.

За його словами, йдеться про населені пункти Північне і Залізне, що щільно прилягають до самого Торецька. Диверсійно-розвідувальні групи можуть просочуватись крізь українські спостережні пункти, але вони виявляються та знищуються, повідомив речник.

«Справа в тому, що зараз йдуть бої в міській забудові: це агломерація Північне-Залізне, і воно там підступає щільно до самого міста Торецьк. Тому бої йдуть в міській забудові, і, звісно, якісь диверсійно-розвідувальні групи можуть просочуватись крізь наші спостережні пункти і намагатися в нашому найближчому тилу вести якусь диверсійну діяльність. Такі групи виявляються, знищуються. Станом на тиждень, що минув, маємо таку статистику: трошки більше цих груп почало здаватися в полон. Це не суттєво, але така тенденція є», – розповів військовий.

За словами Олександра Бордіяна, ситуація на підступах до міста Торецьк – важка. Військовий каже, що операція ЗСУ в Курській області Росії поки ніяк не відобразилася на бойових діях на Торецькому напрямку. Натомість російська армія збільшила щільність ударів керованими авіаційними бомбами.

«На підступах до міста Торецьк ситуація так само важка, серйозна. Можемо говорити про те, що події в Курській області поки ніяк не впливають на щільність штурмів і обстрілів на нашому напрямку, тобто на Торецькому. Можемо навіть сказати, що щільність обстрілів навіть керованими авіаційними бомбами збільшилася. Обстріли за допомогою артилерії і скиди з дронів – тенденція приблизно зберігається. З приводу штурмів – так, трошки інтенсивність впала, це не дуже висока дельта. Тобто, вона впала не значно, але вони намагаються компенсувати цю нестачу саме обстрілами КАБами», – заявив пресофіцер.

Читайте також – ISW: Сили оборони «відновили втрачені позиції» біля Торецька

Про просування російської окупаційної армії на Торецькому напрямку заявляли в аналітичному проєкті Deep State: а саме у населених пунктах Пантелеймонівка, Північне та Нью-Йорк і його околицях. У телеграм-каналі українського військового Станіслава Бунятова «Говорять, снайпер» писали, що російська армія задіює підрозділи для обходу Сил оборони з флангів і що Торецьк – також у скрутному становищі, бо «противник продовжує підсилювати свої штурмові групи і протискатися з декількох напрямків в саме місто». Про бої на околицях Торецька писав й анонімний телеграм-канал «Бахмутський демон».

У своєму зведенні про ситуацію на фронті український генштаб повідомив 13 серпня, що минулої доби на Торецькому напрямку російські війська атакували українські сили 10 разів неподалік Залізного, Торецька і Нью-Йорка.

Форум

XS
SM
MD
LG