Генштаб: РФ продовжує наступати на Покровському напрямку, де відбулася третина бойових зіткнень

Військовослужбовець 24-ї окремої механізованої бригади пробігає повз пошкоджене авто біля прифронтового міста Часів Яр, Донецька область, Україна, 6 серпня 2024 року

Від початку доби на фронті відбулося 92 бойових зіткнення. Найгарячішою залишалася ситуація на Покровському напрямку, де відбулося 33 бойових зіткнення, йдеться у зведенні Генерального штабу ЗСУ 10 серпня станом на 22:00.

«Ворог концентрує зусилля в районах Гродівки та Желанного. Окрім них, атакував поблизу ще дев’яти різних населених пунктів. Наразі, десять боєзіткнень тривають. Наші оборонці вживають заходів для недопущення просування противника вглиб української території», – кажуть у штабі.

На Лиманському напрямку російська армія атакувала 13 разів в районах Макіївки та Невського, а також у Серебрянському лісі. На Краматорському напрямку було дев’ять бойових зіткнень в районах Часового Яру та Білої гори, розповіли у ЗСУ.

«На Харківському напрямку ворог п’ять разів атакував у районі Вовчанська. Чотири з них успішно відбиті нашими захисниками, ще одна – триває. На Куп’янському напрямку ворог протягом дня п’ять разів безуспішно намагався просунутися неподалік Стельмахівки», – вказано у дописі.

Також на Торецькому напрямку наші ЗСУ відбивали дев’ять атак РФ поблизу Північного, Торецька, Залізного та Нью-Йорка. На Курахівському напрямку дев’ять разів війська РФ атакували у районах Красногорівки і Георгіївки.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: ISW: Росія не перекидає війська зі сходу України у Курську область, «щоб не зривати наступ»

9 серпня аналітики Інституту вивчення війни (ISW) зазначили, що російське військове командування «не поспішає перекидати війська під Курськ з інших оперативних напрямків, щоб не допустити зрив наступу на сході України».

Раніше в розвідці Великої Британії заявили, що Росія продовжує покладатися на піхотні атаки для поступового просування вглиб української території.

«Основна увага російських операцій майже напевно залишається в центральній частині Донецької області. Нещодавні російські наступальні дії наблизили місто Покровськ приблизно на 16 км до нинішньої лінії фронту. Покровськ є важливим логістичним центром, який підтримує українські операції в Донецькій області», – йдеться у повідомленні,

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський 1 серпня заявив, що війська РФ продовжують зосереджувати зусилля на Покровському напрямку, де кидають у бій свої найдосвідченіші штурмові підрозділи. За його словами, сили РФ намагаються прорвати оборону ЗСУ на напрямку Желанне, Новогродівка, Покровськ.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Вже 90 кілометрів від кордону? Прорив ЗСУ у Курську область: тактичний ризик чи стратегічний хід