Доступність посилання

ТОП новини

ЗСУ: російські військові перегрупували штурмові загони у Вовчанську


Наслідки обстрілів силами РФ цивільних у Вовчанську (фото архівне)
Наслідки обстрілів силами РФ цивільних у Вовчанську (фото архівне)

Сили РФ готуються до штурмових дій у Вовчанську на півночі Харківської області, йдеться в повідомленні Оперативно-тактичного угруповання «Харків».

За даними Сил оборони, «на Харківському напрямку обстановка суттєвих змін не зазнала. Окупанти продовжують атакувати позиції українських військових».

«У Вовчанську ворог в рамках підготовки до проведення штурмових дій здійснив перегрупування штурмових груп 153-го танкового полку, а також проводить внутрішню ротацію особового складу в підрозділах 138-ї окремої мотострілецької бригади», – йдеться у повідомленні.

Крім того, українські військові кажуть, що «на напрямку Козача Лопань – Золочів окупанти посилили повітряну розвідку дронами, шукаючи підрозділи ЗСУ».

«У районі Вовчанська протягом минулої доби (9 серпня – ред.) відбулося чотири бойові зіткнення. Від початку цієї доби Сили оборони відбили одну атаку ворога», – підсумували в ЗСУ.

Сили оборони 9 серпня інформували, що біля Вовчанська на Харківщині армія РФ готується до штурмів у районі агрегатного заводу і багатоповерхової забудови.

Раніше президент Володимир Зеленський розповів, що війська РФ після невдалого наступу на Харків зосередили найбільшу кількість техніки і особового складу на Покровському напрямку.

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський 1 серпня заявив, що війська РФ продовжують зосереджувати зусилля на Покровському напрямку, де кидають у бій свої найдосвідченіші штурмові підрозділи. За його словами, сили РФ намагаються прорвати оборону ЗСУ на напрямку Желанне, Новогродівка, Покровськ.

Форум

XS
SM
MD
LG