Колишній «міністр оборони ДНР» визнаний «схильним до втечі» з колонії в РФ

Колишній ватажок російських бойовиків на Донбасі Ігор Гіркін

Колишнього ватажка російських бойовиків на Донбасі Ігоря Гіркіна, який називав себе «Стрєлковим» і «міністром оборони» угруповання «ДНР», визнали «схильним до втечі» з колонії №5 Кіровської області РФ, де він відбуває покарання. Про це повідомила його дружина Мирослава Регінська.

Соратники колишнього бойовика припускають, що адміністрація колонії вдалася до такого кроку, щоб позбавити засудженого можливості вийти за так званим «умовно-достроковим звільненням», таке клопотання він планував подавати найближчим часом.

За словами Регінської, її чоловік, перебуваючи в колонії, жодного разу не порушував правила внутрішнього розпорядку, не відмовлявся від праці і не мав конфліктів з конвоєм.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Колишнього «міністра оборони» угруповання «ДНР» етапували до колонії в РФ

Кримінальна справа проти Ігоря Гіркіна була порушена в липні 2023 року. Йому було висунуто звинувачення за статтею про заклики до екстремістської діяльності. Причиною стали його пости в телеграм-каналі, в яких він із радикально провоєнних позицій критикував російську владу, зокрема міністерство оборони. У січні 2024 року суд засудив Стрєлкова до чотирьох років позбавлення волі.

Крім вироку в Росії, Ігоря Гіркіна заочно засуджено до довічного ув’язнення в Нідерландах у справі про збитий цивільний літак Boeing 777 над територією Донецької області України, внаслідок чого загинули 298 людей. Гіркін винним себе не вважає.