Доступність посилання

ТОП новини

Колишнього «міністра оборони» угруповання «ДНР» етапували до колонії в РФ


Ігор Гіркін у суді в Москві, липень 2023 року
Ігор Гіркін у суді в Москві, липень 2023 року

Одного з ватажків угруповання «ДНР» у 2014 році, громадянина Росії Ігоря Гіркіна (псевдо Стрєлков) 27 червня етапували до колонії, повідомила його дружина Мирослава Регінська.

У січні 2024 року Гіркіна засудили до чотирьох років колонії загального режиму в справі про публічні заклики до «екстремізму» (частина 2 статті 280 КК РФ). Приводом для справи стали два пости в телеграм-каналі, що стосувалися окупованого Криму та виплат бойовикам угруповання «ДНР».

Гіркін у 2014 році називав себе «міністром оборони» в підконтрольному Росії угрупованні «ДНР», він брав участь у захопленні міста Слов’янська і стверджував, що був людиною, яка натиснула «спусковий гачок війни» в Україні.

У листопаді 2022 року суд у Нідерландах заочно засудив Гіркіна до довічного ув’язнення, визнавши його винним у справі про аварію над Донбасом малайзійського «Боїнга», який летів рейсом MH17 із Амстердама до Куала-Лумпура в липні 2014 року.

Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Стрєлков підтримав війну, але критикував російське керівництво за, на його думку, неправильні рішення та недостатньо активні дії.

Форум

XS
SM
MD
LG