ППО збила 72 російські «Шахеди» з 76 уночі 14 вересня – Повітряні сили

Військовослужбовці підрозділу протиповітряної оборони, Київська область, Україна, 9 серпня 2024 року, фото ілюстративне

У ніч на 14 вересня російські військові атакували Україну ударними БпЛА типу Shahed. Усього радіотехнічними військами Повітряних сил виявлено та здійснено супровід 76 «Шахедів» із напрямків Курськ та Єйськ у Росії та мису Чауда в окупованому Криму, повідомляють Повітряні сили зранку 14 вересня.

«Відбивали повітряний напад авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи Сил оборони України. В результаті протиповітряного бою збито 72 ворожі ударні БпЛА в межах Одеської, Миколаївської, Херсонської, Полтавської, Харківської, Київської, Донецької, Житомирської, Дніпропетровської, Черкаської, Вінницької та Сумської областей. Крім того, два ворожі безпілотники локаційно втрачені на території України, ще два повернулися до Росії», – вказано в повідомленні.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Перевернути шахову дошку в цій війні». Удари вглиб Росії наблизять завершення конфлікту?

Сили РФ регулярно з різних видів озброєння – ударними БпЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони мають цілеспрямований характер.