Доступність посилання

ТОП новини

Росія запустила «Шахеди» по території Україні, в низці областей оголошена тривога – Повітряні сили ЗСУ


У низці областей України ввечері, 13 вересня, була оголошена повітряна тривога
У низці областей України ввечері, 13 вересня, була оголошена повітряна тривога

У низці областей України ввечері, 13 вересня, була оголошена повітряна тривога. Було зафіксовано рух ударних безпілотників, які російські сили РФ запустили з півночі, йдеться в повідомленні Повітряних сил ЗСУ.

Військові попередили близько одинадцятої вечора про загрозу «Шахедів» для Чернігівської області. Раніше ударні дрони сил РФ фіксували на півночі Сумської та Харківської областей.

О 23.25 у Повітряних силах заявили про загрозу застосування загарбниками ударних безпілотників і для Дніпропетровської області.

Пізніше військові розповіли, що нова група «Шахедів» фіксується на півночі Харківської області, і вона прямує у бік Полтавської області

Крім того, дрони-камікадзе у Чернігівській області рухаються на захід.

«Шахеди» на Чернігівщині – курс на Київську область», – повідомили військові о 23.36.

Згодом у Повітряних силах ЗСУ заявили про «загрозу ударних безпілотників і для Полтавської області».

Сили РФ регулярно з різних видів озброєння – ударними БпЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони мають цілеспрямований характер.

Форум

XS
SM
MD
LG