Доступність посилання

ТОП новини

Генштаб: «складна ситуація» на Курахівському напрямку, ЗСУ відбили 30 атак Росії


На Курахівському напрямку «ворог 35 разів атакував наші позиції поблизу Українська, Желанного Першого, Георгіївки, Костянтинівки та Катеринівки»
На Курахівському напрямку «ворог 35 разів атакував наші позиції поблизу Українська, Желанного Першого, Георгіївки, Костянтинівки та Катеринівки»

Протягом доби на фронті відбулося 115 бойових зіткнень, заявив Генеральний штаб Збройних сил України у вечірньому зведенні 13 вересня:

«Найгарячішою сьогодні залишалася ситуація на Курахівському напрямку, також ворог активний на Лиманському та Покровському напрямках».

За зведенням, російські війська атакували чотири рази на Харківщині, два бої тривають, 11 атак ЗСУ відбили на Куп’янському напрямку.

На Лиманському напрямку російські війська атакували 22 рази поблизу Копанок, Греківки, Твердохлібового, Макіївки, Невського, Ямполівки, Торського, Серебрянки та Білогорівки, шість боїв ще точаться. Також три спроби РФ прорвати оборону зафіксували на Сіверському напрямку, біля Верхньокам’янського, Спірного та Виїмки.

Читайте також: «Завдати контрольного удару і добити Україну». Ймовірні сценарії закінчення війни

«На Краматорському напрямку зафіксовано три бойових зіткнення. Всі атаки поблизу Часового Яру та Андріївки захлинулись. Загарбники зазнали втрат. На Торецькому напрямку мали місце шість атак противника поблизу Дачного, Торецька та Неліпівки. П’ять атак відбито, триває бій. Ситуація контрольована», – йдеться в зведенні.

За даними Генштабу, російська армія 19 разів намагалася вклинитися в українську оборону на Покровському напрямку, три атаки тривають у районах Селідового, Михайлвки та Новогродівки.

«Складна ситуація на Курахівському напрямку, де ворог 35 разів атакував наші позиції поблизу Українська, Желанного Першого, Георгіївки, Костянтинівки та Катеринівки. Найбільшу активність проявляв у районі Костянтинівки та Українська. На даний час українські воїни відбили 30 атак, п’ять боєзіткнень досі триває», – повідомляє командування.

Читайте також: «Вони переключилися на інші ділянки». Боєць ЗСУ про те, що зупинило армію РФ поблизу Покровська

Також Сили оборони відбили п’ять із семи атак Росії на Времівському напрямку, поблизу Катеринівки, Вугледара та Золотої Ниви. Російські війська також здійснили п’ять невдалих спроб штурмувати позиції ЗСУ на Придніпровському напрямку.

Українські війська також продовжують ведення операції в Курській області, додає штаб.

Проєкт DeepState повідомив у ніч проти 13 вересня про просування російської армії поблизу Курахового – в Красногорівці Донецької області.

Від району цих захоплених земель армії Росії залишилося близько 6 кілометрів до межі міста. Судячи з карти, агресор намагається дійти до міста з чотирьох сторін – з Українська, Красногорівки, Георгіївки та Костянтинівки.

Форум

XS
SM
MD
LG