Доступність посилання

ТОП новини

У Білому дому відреагували на погрози Путіна щодо можливого застосування ЗСУ далекобійних ракет


Далекобійна ракета ATACMS
Далекобійна ракета ATACMS

Погрози президента РФ Володимира Путіна щодо того, що дозвіл Україні завдавати ударів західними ракетами по РФ начебто означатиме «пряму участь країн НАТО і європейських країн у війні в Україні» – «дуже небезпечна риторика, але в цьому немає нічого нового», повідомила під час брифінгу речниця Білого дому Карін Жан Пʼєр.

«Його коментарі (президента РФ Володимира Путіна – ред.) це безперечно дуже небезпечна риторика. Але вона не нова для Росії. Насправді це було головним повідомленням російської пропаганди в їхній війні. Це їхня агресія. Це те, що вони зробили», – зазначила речниця.

Вона повторила повідомлення про те, що «війна в Україні може завершитись в момент, коли Росія виведе свої війська з України».

Водночас у Білому домі заявили, що «політика США щодо ударів вглиб Росії американською зброєю станом на зараз залишається незмінною і сьогодні не очікується жодних великих оголошень стосовно цієї теми після зустрічі президента США Джо Байдена із прем’єр-міністром Британії Кіром Стармером».

Раніше президент РФ Володимир Путін заявив, що завдавання Україною ударів високоточною західною зброєю по території Росії означатиме, що країни НАТО безпосередньо беруть участь у війні. За його словами, самі ЗСУ неспроможні завдавати таких ударів, це може статися лише з використанням даних із супутників НАТО, яких Україна нібито не має. Крім того, твердить Путін, лише військовослужбовці альянсу «можуть вносити польотні завдання до цих ракетних систем».

Форум

XS
SM
MD
LG